Vicepreşedinte demisionar PNL Constanţa: "Asistăm la deturnarea valorilor liberale. E timpul să demisionaţi"

Vicepreşedintele demisionar al PNL Constanţa, Ovidiu Cupşa, a cerut luni demisia conducerii filialei locale, dar şi a celorlalţi preşedinţi de filiale care au obţinut sub 30 la sută la alegeri, susţinând că „astăzi asistăm la deturnarea valorilor liberale”.

506 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte demisionar PNL Constanţa: "Asistăm la deturnarea valorilor liberale. E timpul să demisionaţi"

Vicepreşedinte demisionar PNL Constanţa: Asistăm la deturnarea valorilor liberale. E timpul să demisionaţi (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

„Confiscarea conducerii partidului de către un grup de politicieni a căror singur scop este conservarea propriilor poziţii şi promovarea unor grupuri de interese bazate pe legături de familie şi de afaceri, a avut ca efect demobilizarea nucleului dur şi fărâmiţarea electoratului de dreapta, care a sancţionat PNL în alegerile din 11 decembrie”, arată Cupşa în comunicatul de presă transmis luni.

El spune că exemplul filialei PNL Constanţa este relevant pentru explicarea rezultatului la alegerile parlamentare după ce „liberalii autentici”, aleşi în cadrul organismelor statutare ale partidului, au fost „rând pe rând epuraţi” din conducerea filialei sau chiar din partid. „PNL Constanţa a rămas în ultimii ani fără opt dintre cei nouă vicepreşedinţi legitim aleşi la ultima Conferinţă Judeţeană. (…) Alţi membri marcanţi sau fondatori şi un mare număr de lideri de organizaţii locale - au demisionat sau au fost traşi pe dreapta în numele unei false reînnoiri a partidului. Mult trâmbiţaţii oameni noi, (în fapt nu tocmai noi!), au fost plantaţi în conducerea partidului şi pe listele electorale în mod discreţionar. După aşa-zisa fuziune PNL-PDL (fuziune care nu s-a dorit în fapt a fi una reuşită) structurile decizionale statutare ale partidului au fost eludate sau manipulate, partidul traversând o perioadă de dictatură a preşedinţilor de filiale”, susţine Cupşa.

Liberalul constănţean spune că de fiecare dată preşedintele filialei locale, Gheorghe Dragomir, a avut aceeaşi atitudine neprincipială, de excludere din mecanismul decizional a tuturor celor care au atras atenţia asupra iminenţei unui dezastru şi de satisfacţie că liderii liberali autentici nu-i mai ameninţă poziţia.

„Într-o perioadă în care era necesară mobilizarea întregului partid, pe criterii numai de domnia sa ştiute a avut loc numirea unui şef de campanie fără o minimă experienţă politică, a unor candidaţi racolaţi dinafara partidului sau dintre apropiaţii domniei sale, la înţelegere cu Alina Gorghiu. Acelaşi mecanism a fost aplicat şi la nivelul altor filiale ale PNL din ţară, cu complicitatea unor preşedinţi care au girat politica de epurare a vechilor liberali din PNL”.

Potrivit lui Ovidiu Cupşa, responsabilitatea pierderii alegerilor locale şi generale este aruncată în cârca conducerii centrale şi, „halucinant!” chiar a electoratului care nu a ales PNL. „Electoratul are întotdeauna dreptate, domnilor care aţi condus această campanie. Alegătorul a votat ceea ce i s-a oferit: lideri, mesaje coerente, programe de guvernare. Din păcate PNL nu a avut nimic de oferit din toate astea”, declară el, precizând că este timpul asumării, a demisiile de onoare şi a reformării partidului, a cărui unică şansă de redresare este aceea de a redeveni unul liberal şi democratic.

„Dacă aveţi onoare este momentul să vă depuneţi demisiile, domnule preşedinte Dragomir, domnule şef de campanie Muhscină împreună cu echipele domniilor voastre! Este timpul să vă depuneţi demisiile domnilor preşedinţi de filiale judeţene care aţi obţinut rezultate sub scorul asumat de 30 la sută, pierzând 15 procente între locale şi generale! Nu mai căutaţi vinovaţi în altă parte, căci veţi fi vinovaţi pentru îngroparea unui partid care ar trebui să fie garantul liberalismului în România”, se mai precizează în comunicatul semnat de vicepreşedinte demisionar al PNL Constanţa, Ovidiu Cupşa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici