Purtătorul de cuvânt al PPE: Dragnea a renunţat de fapt doar la pensia pentru o zi

Purtătorul de cuvânt al PPE, eurodeputatul Siegfried Mureşan, afirmă că liderul PSD, Liviu Dragnea, prin demisia din Parlament cu o zi înainte de finalizarea mandatului, nu renunţă la pensia specială, ci doar la echivalentul unei singure zile din cele 1.460 cât a numărat actualul mandat.

4629 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al PPE: Dragnea a renunţat de fapt doar la pensia pentru o zi

Purtătorul de cuvânt al PPE: Dragnea a renunţat de fapt doar la pensia pentru o zi (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

''Liviu Dragnea nu a renunţat la toată pensia de parlamentar, aşa cum a încercat să ne ducă de nas pe toţi astăzi, ci doar la pensia echivalentă unei singure zile din cele 1.460 de zile cât a numărat actualul mandat de deputat în Parlamentul României! După ce partidul pe care îl conduce a votat pentru acordarea de pensii speciale tuturor parlamentarilor în valoare de până la 4.600 de lei/lună/parlamentar (lege iniţiată şi de 183 de senatori şi deputaţi PSD!), Liviu Dragnea şi-a dat demisia din Camera Deputaţilor astăzi, cu o zi înainte să-şi preia noul mandat de deputat, pretinzând că, în felul acesta, renunţă la pensia specială de parlamentar. Este o minciună!'', a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

El explică faptul că, potrivit legii, beneficiază de pensie specială doar deputaţii care depun o cerere la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, iar pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar.

''În stilul PSD consacrat sunt convins că, în 2020, la finalul mandatului de deputat pe care îl va primi mâine, Liviu Dragnea va uita să-şi dea demisia din nou, aşa că prevederile legii i se vor aplica adunând actualul mandat fără o zi cu un nou mandat plin. Dacă vrea cu adevărat să-şi arate opoziţia fermă împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari, Liviu Dragnea trebuie să renunţe la mandatul de deputat 2016 - 2020! Altfel, să recunoască public că a încercat să ne mintă pe toţi în faţă şi că nu i-a reuşit!'', conchide europarlamentarul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi seara că i-a trimis deja demisia sa din Parlament secretarului general, Marian Neacşu. El a precizat că aceasta va intra în vigoare de la data necesară pentru ca preşedintele PSD să nu beneficieze de pensie specială. ''Cred că de luni'', a adăugat el.

Foştii parlamentari primesc pensii speciale începând cu 1 august 2016. Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de activitate parlamentară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici