Video Protocol de guvernare încheiat de PSD cu ALDE sub titulatura ''Coaliţia de Guvernare pentru Dezvoltare şi Democraţie'' FOTO - DOCUMENT/ Liviu Dragnea: Ne vedem şi cu UDMR

PSD şi ALDE au semnat un protocol valabil pentru următorii patru ani sub titulatura ''Coaliţia de Guvernare pentru Dezvoltare şi Democraţie'', cele două fomaţiuni anunţând că vor merge împreună miercuri la consultările de la Palatul Cotroceni.

5934 afișări

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi co-preşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, au semnat luni la Palatul Parlamentului protocolul de constituire al ''Coaliţiei pentru Dezvoltare şi Democraţie''.

Protocolul prevede că PSD şi ALDE se angajează ca cele două partide să propună un candidat unic pentru funcţia de premier, desemnat de comun acord, şi să susţină prin vot în Parlamentul României un guvern de coaliţie condus de acesta, iar echipa guvernamentală să fie formată din miniştri desemnaţi ''proporţional''.

De asemenea, toate numirile politice din ministere, agenţii, aparatul de lucru al Guvernului vor fi făcute tot ''proporţional''.

PSD şi ALDE vor alcătui un ''program comun de guvernare'' prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale, se mai arată în documentul semnat.

De asemenea, în protocol se prevede că grupurile parlamentare ale PSD şi ALDE din Senat şi Cameră Deputaţilor vor constitui o majoritate parlamentară.

 

 

Întrebat dacă PSD va da ALDE ministerul Justiţiei, Dragnea a răspuns: "Cred că nu".

Dragnea după semnarea protocolului de constituire a coaliţiei PSD-ALDE: Ne vedem şi cu UDMR

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni, după ce a semnat împreună cu co-preşedinţii ALDE protocolul de constituire a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, că va exista o întrevedere şi cu UDMR pentru a discuta despre realizarea unui protocol de colaborare şi susţinere parlamentară. ''Într-un timp rezonabil o să ne vedem şi cu colegii de la UDRM să discutăm despre eventualitatea, posibilitatea şi oportunitatea realizării unui protocol de colaborare şi susţinere parlamentară'', a precizat Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, dar discuţiile nu au vizat şi colaborarea la guvernare, au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, surse politice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici