Liberalii discută pe tema Delegaţiei Permanente a partidului

Liderii PNL se vor reuni, luni, în şedinţa BPC, pentru a discuta organizarea Delegaţiei Permanente care va decide dacă liberalii vor avea un congres extraordinar în martie sau unul amânat cu un an, vor stabili priorităţile legislative şi vor avea o discuţie preliminară pe bugetul de stat pe 2009.

22 afișări
Imaginea articolului Liberalii discută pe tema Delegaţiei Permanente a partidului

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu (Imagine: Mediafax Foto)

Liberalii se vor reuni, de această dată cu o oră mai devreme decât în vacanţa parlamentară, adică la ora 10,00, pentru a dezbate programul şedinţei Delegaţiei Permanente (DP) de miercuri, consacrată luării unei decizii privind convocarea congresului PNL pentru alegerea conducerii formaţiunii.

Potrivit secretarului general al PNL, Dan Motreanu, liderii liberali vor discuta în BPC despre DP şi despre "programul politic al PNL pe 2009" sau mai precis "strategia politică a PNL", care se referă inclusiv la convocarea sau nu a congresului, fie ordinar, fie extraordinar, sau menţinerea actualei conduceri şi pregătirea pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale.

Motreanu a menţionat că DP va trebuie să decidă şi data convocării Consiliului Reprezentanţilor Naţionali, care va stabili candidatul PNL la alegerile prezidenţiale din toamnă, dar şi continuarea discuţiilor privind organizarea PNL ca partid de Opoziţie.

În plus, membrii BPC vor avea o discuţie privind priorităţile legislative ale parlamentarilor liberali, fie în sensul continuării susţinerii actelor normative aflate în dezbaterea Parlamentului, fie iniţierea unor noi propuneri legislative.

Discuţia din Biroul Politic va fi continuată în fiecare grup parlamentar, care va analiza şi va decide clar priorităţile legislative ale PNL, în şedinţele convocate la Parlament.

Pe de altă parte, liberalii ar mai putea aborda subiecte precum situaţia politică internă, alegerile parţiale locale, dezbaterea preliminară a bugetului de stat pe 2009 sau chiar o discuţie pe revizuirea Constituţiei, după ce Teodor Meleşcanu le va prezenta membrilor Biroului Politic o informare asupra lucrărilor Comisiei liberale pentru revizuirea Constituţiei, pe care o conduce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici