Liberalii ieşeni vor strânge semnături de la cei care dezaprobă reducerea salariilor şi pensiilor

Liberalii ieşeni vor strânge semnături de la persoanele din municipiu care nu sunt de acord cu reducerea salariilor şi pensiilor, listele urmând a fi depuse la cabinetele parlamentarilor PDL cu o zi înaintea dezbaterii în Parlament a moţiunii de cenzură.

12 afișări
Imaginea articolului Liberalii ieşeni vor strânge semnături de la cei care dezaprobă reducerea salariilor şi pensiilor

Liberalii ieşeni vor strânge semnături de la cei care dezaprobă reducerea salariilor şi pensiilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL de Iaşi Relu Fenechiu a declarat, într-o conferinţă de presă, că, începând de luni liberalii vor strânge semnături în municipiul Iaşi de la oamenii care nu sunt de acord cu reducerea salariilor şi pensiilor, scopul acţiunii fiind sensibilizarea parlamentarilor PDL pentru votarea moţiunii de cenzură.

Totodată, cabinetele parlamentare ale reprezentanţilor PDL din municipiul Iaşi vor fi pichetate de membri ai PNL, la acţiuni fiind invitaţi şi cetăţeni ai Iaşiului.

"Municipiul Iaşi este portocaliu, toţi parlamentarii fiind membri ai PDL sau ai independenţilor. Asta înseamnă că reprezentanţii tuturor ieşenilor sunt de acord cu reducerea salariilor şi pensiilor. De luni, strângem semnături prin care ieşenii le vor cere parlamentarilor PDL să nu fie de acord cu măsurile Guvernului. Vom depune listele la cabinetele parlamentare, unde vom organiza şi pichetări în preziua dezbaterii moţiunii", a declarat Relu Fenechiu.

În ceea ce priveşte şansele ca moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie să treacă în Parlament, Fenechiu a spus că preşedintelui Traian Băsescu îi convine să-l ţină pe Emil Boc în postul de premier.

"Boc e un cadavru politic, iar Băsescu ştie asta. Nu are nicio emoţie să-l sacrifice când va fi cazul, fie în vară, fie în toamnă", a adăugat liderul liberal ieşean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici