Liberalii se contrazic în Parlament pe legalitatea votului pentru starea de alertă. Ciolacu a vrut să oprească plenul

  • Cătălin Fenechiu(PNL), dar şi liderul Pro România, Victor Ponta, au spus în plenul Camerei că votul pentru starea de alertă nu este legal.
  • Preşedintele Camerei Marcel Ciolacu a vrut să oprească plenul în urma acuzaţiilor
  • Liderul deputaţilor liberali Florin Roman l-a contrazis pe Fenechiu şi a cerut continuarea procedurii.
707 afișări
Imaginea articolului Liberalii se contrazic în Parlament pe legalitatea votului pentru starea de alertă. Ciolacu a vrut să oprească plenul

”Hotărârea de Guvern este un act administrativ care se dă în executarea unei legi şi care în nicio ţară normală nu poate fi aprobată de Parlament”, a spus Cătălin Fenechiu, senator PNL.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a vrut să oprească plenul în urma acuzaţiilor aduse de Fenenchiu.

”Domnu' senator, cu permisiunea dumneavoastră, am înţeles că încălcăm legea pentru că propunem să votăm hotărârea de guvern. Spuneţi-ne că suspendăm procedura. Atunci eu suspend şedinţa, chem liderii, nu sunt un jurist aşa de marcant ca dumneavoastră, nu are rost să mai continuăm şedinţa. Este o afirmaţie gravă”, a reacţionat Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul deputaţilor liberali Florin Roman a intervenit pentru a calma spiritele şi a cerut continuarea procedurii, ignorând obiecţiile colegului său de partid: ”Cred că e o chestiune fundamnetală ş iesenţială pe care o avem în discuţie şi pe care nu o putem puen sub sfera declaraţiilor politice. Vă rugăm să ducem procedura la capăt”.

La această oră se dezbate şi se votează hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici