Liberalii vor vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură

Biroul Permanent Naţional al PNL şi grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaţilor şi Senatului au stabilit, luni, ca parlamentarii liberali să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură, a anunţat Ludovic Orban la finalul şedinţei.

1183 afișări
Imaginea articolului Liberalii vor vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură

PNL a decis ca parlamentarii liberali să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură

”Obiectivul fundamental al PNL în materie de alegeri locale e să pună în practică voinţa majorităţii zdrobitoare a cetăţenilor care îşi doresc o alegere democratică a primarilor. Obiectivul PNL este acela de a împiedica adoptarea moţiunii de cenzură. Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în plen şi să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că liderii grupurilor parlamentare ale PNL din Camera Deputaţilor şi Senat au fost mandataţi să poarte negocieri, inclusiv cu parlamentari indendenţi, pentru a-i convinge că este ”extrem de benefic pentru România” ca sistemul de alegeri al primarilor în două tururi să fie adoptat.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost citită, luni, în Parlament, într-un plen reunit care va începe la ora 14.00.

Executivul este acuzat de către PSD de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. „Matematic avem 232 de voturi”, a anunţat Marcel Ciolacu, prin urmare ar mai trebui un singur vot.

PSD şi UDMR susţin, în textul moţiunii de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democraţiei româneşti", că Guvernul încălcă principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vinerea trecută, că parlamentarii formaţiunii care votează împotriva moţiunii de cenzură sau lipsesc nemotivat de la vot nu vor mai candida pe listele formaţiunii la alegeri.

El a mai spus că, în prezent, PSD se bazează pe 232 de voturi, în total pentru a fi adoptată moţiunea fiind necesare 233 de voturi.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, joia trecută, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota moţiunea de cenzură, pentru că ar înlesni întoarcerea PSD la putere. El a apreciat, referitor la textul moţiunii de cenzură, că social-democraţii au depăşit ”chiar şi limitele cele mai de jos ale bunului simţ”.

În schimb, Senatorul PSD Daniel Zamfir a afirmat luni că, indiferent de poziţia pe care şi-au exprimat-o liderii ALDE şi PMP, vor fi parlamentari ALDE care vor vota moţiunea de cenzură pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de Executivul condus de Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici