Lider ALDE: Tăriceanu nu are şanse să fie candidatul comun PSD-ALDE

Fostul preşedinte ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a declarat, joi, după ce a demisionat, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu are şanse să fie candidatul comun al PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale. „Hai să ne punem în locul lor”, a spus Ţintean, despre social-democraţi.

436 afișări
Imaginea articolului Lider ALDE: Tăriceanu nu are şanse să fie candidatul comun PSD-ALDE

Lider ALDE: Tăriceanu nu are şanse să fie candidatul comun PSD-ALDE

Ioan Ţintean, preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a ALDE, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că îşi depune mandatul. El a susţinut că, în opinia sa, preşedintele Călin Popescu Tăriceanu nu va avea şanse să fie candidatul comun la alegerile prezidenţiale din partea PSD şi ALDE.

„Nu cred că PSD nu-şi va pune candidatul lui. Nu cred. Îi cunoaştem toţi, îi cunoaştem bine, e un partid mare... Hai să ne punem în locul lor. Eu cred că nu sunt de 19%, ci de mai mult şi o să vedeţi la alegerile locale. La preşedinţie, trebuie să ai persoana potrivită şi aia e greu de găsit", a spus Ioan Ţintean.

Acesta a recunoscut că ALDE e partid „de lider” şi a spus că Tăriceanu va candida pentru „a salva onoarea partidului”.

„Este complicat, dacă ne ducem singuri, ca partid, să intrăm în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Dacă ni se confirmă nişte alianţe, chiar mai multe şi mărunte... în sondaje se pare că tot al doilea apare. Nu, ALDE nu ar avea un alt candidat prezidenţiale, noi suntem partid de lider... Tăriceanu este o personalitate importantă a politicii româneşti, un foarte abil politician. Din păcate partidul nu este suficient de mare... De candidat, deşi nu zice, părerea mea este că până la urmă nu va scăpa pentru că îl presează partidul (...), are această obligaţie morală pentru că el la înfiinţat şi trebuie să salvăm onoarea partidului", a mai spus Ţintean.

Deşi a demisionat din solidaritate cu colegii săi demişi pentru că au obţinut sub 5% la alegerile europarlamentare, fostul preşedinte ALDE Bistriţa-Năsăud a precizat că el se „bate la sânge”, pentru fiecare vot ALDE şi pentru Călin Popescu Tăriceanu la alegerile din toamna acestui an.

Taguri:
alde,
alegeri,
tăriceanu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici