Lider din Opoziţie: Toader a desfiinţat activitatea DNA. Trebuie să fie demis

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că prin adoptarea OUG care modifică legile justiţiei, Tudorel Toader a desfiinţat activitatea DNA. Liberalul susţine că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să îl demită „de îndată” pe ministrul Justiţiei.

395 afișări
Imaginea articolului Lider din Opoziţie: Toader a desfiinţat activitatea DNA. Trebuie să fie demis

Lider din Opoziţie: Toader a desfiinţat activitatea DNA. Trebuie să fie demis

„Ordonanţa adoptată luni, la prima oră, într-o grabă şi cu o hărnicie nemaiîntâlnită este mai gravă decât OUG 13. Tudorel Toader a desfiinţat practic, printr-o şmecherie, activitatea DNA şi a paralizat parchetul antimafia. A modificat, de la 8 ani la 10 ani, vechimea minimă pe care trebuie să o aibă procurorii care activează la DNA sau DIICOT. Zeci de procurori vor fi scoşi din DNA şi DIICOT, iar dosarele cercetate de aceştia vor rămâne în aer. Corupţii au deschis deja şampania! Premierul Dăncilă trebuie să-l demită de îndată pe Tudorel Toader!”, a scris prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Liberalul a susţinut că, prin adoptarea OUG care modifică legile justiţiei, liderul PSD, Liviu Dragnea şi-a dat afară procurorul care se ocupa de dosarul Tel Drum, în care este implicat.

„Prin acestă scamatorie neconstituţională, Dragnea şi-a dat afară, cu mâna lui Tudorel Toader, procurorul de caz din dosarul Teldrum. Tot cu mâna lui Toader, Dragnea vrea să-şi aleagă şi judecătorii care îi judecă dosarele aflate pe rol. Mai trebuie ca Dragnea sa demareze şi acţiuni disciplinare faţă de magistraţii care nu fac ceea ce trebuie pentru el. Totul a ajuns in România sa fie despre o singura persoana, pentru o singura persoana. Agenda publica este confiscata de agenda personală a lui Liviu Dragnea. Instituţiile lucrează, rând pe rând, pentru Liviu Dragnea. Pana la dictatura, mai sunt doar câţiva paşi”, a adăugat Turcan.

De asemenea, aceasta n a precizat că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să îl demită „de îndată” pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„Nu mă aştept ca Tudorel Toder să-şi dea demisia, căci ar fi un act de demnitate şi nu e deloc cazul. Premierul Dăncilă trebuie să-l demită de îndată, pentru că a minţit că ordonanţa este în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia. Nu respectă niciuna dintre recomandările acesteia. Ca fost judecător CCR a semnat o ordonanţă neconstituţională care impune, retroactiv, condiţii de vechime procurilor din DNA şi DIICOT. Ca ministru, nu dă doi bani pe avizele CSM. Ministrul Justiţiei ar desfiinţa şi CSM dacă ar putea. Tudorel Toder a demonstrat că este, fără îndoială, avocatul tuturor infractorilor din România şi protectorul corupţilor. Pentru că-i place funcţia, s-a agăţat cu două mâini de fotoliul de ministru şi executa tot ceea ce-i impune Liviu Dragnea”, a conchis Turcan.

PNL a anunţat că va sesiza, miercuri, Avocatul Poporului pentru a contesta la CCR ordonanţa de urgenţă a Guvernului care modifică Legile Justiţiei.

Tudorel Toader a prezentat, luni, prevederile OUG pe Legile justiţiei care a fost adoptată de Guvern, precizând că sunt schimbări în privinţa detaşărilor procurorilor, că interviurile pentru procurorii-şefi vor fi transmise în direct, arhivate şi văzute de oricine şi că ministrul poate sesiza Inspecţia Judiciară. Ministrul a spus că prin OUG se stabilesc şi paşii de urmat referitor la numirea procurorilor de rand înalt. Astfel, sunt introduse în lege interviuri transmise în direct pentru procurorii-şefi, care vor fi arhivate şi vor putea fi văzute de oricine.

Actul normativ a intrat marţi în vigoare, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici