Lider PNL: Dăncilă poartă întreaga responsabilitate pentru întârzierile la plata salariilor

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat că premierului Viorica Dăncilă este singura responsabilă de faptul că plata salariilor la ministere întârzie, deoarece a refuzat să se prezinte în faţa Parlamentului pentru obţinerea votului de încredere.

104 afișări
Imaginea articolului Lider PNL: Dăncilă poartă întreaga responsabilitate pentru întârzierile la plata salariilor

Lider PNL: Dăncilă poartă întreaga responsabilitate pentru întârzierile la plata salariilor

„Viorica Dăncilă poartă întreaga responsabilitate pentru întârzierile la plata salariilor! Faptul că mii de oameni nu şi-au primit încă salariile ne demonstrează că Guvernul nu este funcţional, din vina exclusivă a Vioricăi Dăncilă. Atunci când miniştrii şi-au depus demisia la cabinetul prim-ministrului, Viorica Dăncilă era obligată să se asigure că ministerele vor funcţiona, indiferent de ce evenimente politice ar putea să apară. Nu cred că există în istoria ultimilor 30 de ani vreun prim-ministru care să nu fi solicitat, odată cu depunerea demisiei de către un ministru, şi documentul privind delegarea atribuţiilor acestuia, astfel încât activitatea ministerului să nu fie blocată”, a scris Raluca Turcan, miercuri pe Facebook.

Liderul deputaţilor PNL a precizat că situaţia privind Executivul trebuia tranşată imediat după ce a ieşit ALDE de la guvernare, pentru a nu mai continua cu un Guvern nefuncţional.

„Criza guvernamentală a fost provocată exclusiv de refuzul Vioricăi Dăncilă de a se prezenta în faţa Parlamentului şi a obţine votul asupra noii structuri politice a Guvernului. Situaţia trebuia rezolvată imediat după ieşirea ALDE de la guvernare. Viorica Dăncilă trage de timp, generând prejudicii în lanţ, prin guvernul nefuncţional pe care-l conduce”, a completat Turcan.

Ea i-a solicitat „Vioricăi Dăncilă să nu mai recurgă la eschive şi jonglerii, care nu fac decât să adâncească această criză guvernamentală. Să se prezinte, aşa cum spune Constituţia, în faţa Parlamentului şi să constate singură că Guvernul ar trebui să plece, pentru că nu mai are nici majoritate şi nici legitimitate”.

Reacţia deputatului PNL vine după ce Mihai Fifor a declarat că preşedintele Klaus Iohannis este responsabil pentru faptul că angajaţii din ministerele vacantate de ALDE şi salariaţii din companiile sau agenţiile din subordine nu îşi primesc banii, deoarece şeful statului a blocat activitatea Guvernului.

Aproape 4.200 de angajaţi din Ministerul Mediului şi agenţiile care ţin de această instituţie, precum şi aproximativ 200 de angajaţi de la Energie nu şi-au primit, marţi, salariile. Potrivit surselor MEDIAFAX, situaţia a apărut în urma demisiei celor doi miniştri.

La începtul lunii septembrie, ministrii Mediului şi ai Energiei, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton, au demisionat din funcţii după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coaliţia de guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la ministerul Mediului, Ion Cupă la ministerul Energiei şi Ştefan Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Propunerile vor fi trimise miercuri.

Taguri:
turcan,
guvern,
salarii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici