Lider PNL, depre rocadă: cel mai bine ar fi să respectăm protocolul, nu trebuie să existe deranj

Vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă a declarat la RFI că în ceea ce priveşte rocada guvernamentală ar fi bine să se respecte protocolul. Va fi aplicat în patru zile, nu trebuie să existe deranj în interiorul partidelor, a adăugat Falcă.

340 afișări
Imaginea articolului Lider PNL, depre rocadă: cel mai bine ar fi să respectăm protocolul, nu trebuie să existe deranj

Comentariile liderului liberal au apărut în condiţiile în care liderii PNL, PSD şi UDMR poartă negocieri pentru împărţirea ministerelor în viitorul Guvern Ciolacu.

„Cel mai bine ar fi să respectăm protocolul. Cred că lucrul acesta va rezolva relaţia dintre cele trei partide, un protocol scris trebuie să fie un protocol implementat. Am văzut de câteva luni de zile că există o campanie, o campanie făcută de PSD care spune că miniştrii buni de la Transporturi şi de la Ministerul Fondurilor Europene să rămână şi lucrul acesta complică punerea în practică a protocolului. Eu cred că în acest moment, protocolul trebuie aplicat, aplicarea lui se va realiza în patru zile, astfel încât rocada se va realiza fără mare disconfort”, a declarat Falcă.

Liberalul a spus că în PNL nu s-a discutat despre preluarea Ministerului Mediului de la UDMR,

„Noi oficial nu am discutat niciodată în interiorul PNL, şedinţa este programată abia săptămâna viitoare, când vom discuta modul în care se va realiza rocada la nivel guvernamental şi de aceea, noi rămânem în statutul pe care-l avem semnat în protocolul dintre cele trei partide şi cred că aceasta trebuie să fie opţiunea tuturor (...). Nu trebuie să existe deranj în interiorul partidelor”, a precizat liberalul.

Rotativa guvernamentală se va realiza prin înlocuirea în fruntea Guvernului a lui Nicolae Ciucă de la PNL cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici