Ce spun liderii liberali despre o posibilă candidatură a lui Dacian Cioloş la şefia PNL

Secretarul general adjunct al PNL, Florin Roman, declară că nu există discuţii cu Dacian Cioloş, astfel că o eventuală candidatură a acestuia la şefia PNL "e poveste". Deputatul PNL de Iaşi, Marius Bodea, confirmă faptul că nu există discuţii cu fostul premier.

4176 afișări
Imaginea articolului Ce spun liderii liberali despre o posibilă candidatură a lui Dacian Cioloş la şefia PNL

Lideri PNL despre Cioloş: Nu există discuţii cu fostul premier. Candidatura lui Cioloş-o poveste (Imagine: Razvan Chirita / Medifax Arhiva Foto)

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, dacă liberalii au avut discuţii cu Dacian Cioloş şi dacă există intenţia fostului premier de a intra în partid, secretarul general adjunct al PNL, Florin Roman, a răspuns că nu există discuţii cu fostul premier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Nu există la ora actuală discuţii cu Dacian Cioloş. În PNL există diferite curente, pentru că liberalii întotdeauna au fost de centru-dreapta, de centru-stânga, reformatori, conservatori, sunt opinii diferite în cadrul PNL. Ceea ce pot să vă spun este că luni vom avea un Birou Permanent Naţional (BPN), în care vom stabili calendarul şi probabil că la începutul lunii iunie va avea loc Convenţia Naţională, vor avea loc alegeri în organizaţii de jos în sus, vom aproba comisia de nouă persoane pentru eventuale modificări la statut şi comisia care se ocupă de convenţia naţională. Pentru a deveni preşedintele unui partid în primul rând trebuie să fii membru, trebuie să candidezi şi mai trebuie să obţii şi susţinerea colegilor. Ori domnul Cioloş la ora actuală nu este membru PNL, nu l-am auzit să îşi exprime opţiunea de a candida şi deocamdată e o poveste”, a răspuns Florin Roman.

Întrebat, de asemenea, dacă îi vrea pe Cioloş la conducerea PNL, Florin Roman a răspuns: ”În primul rând trebuie să vrea el, nu trebuie să vreau eu. Trebuie să vrea, să vină să se înscrie în partid, să îşi exprime un punct de vedere. Are susţinători în cadrul PNL, are şi persoane care nu-l iubesc, dar asta e, nu trebuie să fim toţi în unanimitate ca la PCR”.

Secretarul general adjunct al PNL a adăugat că nu a discutat personal cu Dacian Cioloş în ultima perioadă şi, din câte ştie, nici conducerea partidului.

”Eu îmi doresc ca toţi românii de bună credinţă, care îşi doresc şi au viziune de dreapta, să vină în PNL. Deci, nu am o problemă, dar vă repet, chestiunea e după statut, nu după ce îşi doreşte X sau Y”, a spus Florin Roman.

La rândul său, deputatul PNL de Iaşi, Marius Bodea, întrebat ce ştie despre o eventuală colaborare între fostul premier Dacian Cioloş şi PNL, a declarat: "Astea sunt mai degrabă ştiri lansate sau mai degrabă zvonuri. Nu există în mod oficial o astfel de decizie la PNL, nici măcar nu a fost discutată în grupurile unde eu am acces şi mă refer la parlamentari, unde se discută şi problemele de politică ale partidului".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici