Liderii PDL, ICCD, PNŢCD, PNR şi FCD au semnat manifestul politic comun

Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Aurelian Pavelescu şi Adrian Papahagi au semnat, miercuri, un manifest politic comun, care reprezintă un preambul la protocolul de formare a alianţei de centru-dreapta între formaţiunile pe care aceştia le reprezintă.

1435 afișări
Imaginea articolului Liderii PDL, ICCD, PNŢCD, PNR şi FCD au semnat manifestul politic comun

Liderii PDL, ICCD, PNŢCD, PNR şi FCD au semnat manifestul politic comun (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, după semnarea manifestului, că PDL îşi exprimă clar intenţia de a-şi uni forţele în mod natural cu alte formaţiuni profund ataşate valorilor democraţiei, că această alianţă se naşte natural într-un moment important pentru ţară.

El a spus că în ultimele două luni au fost atacuri fără precedent la adresa democraţiei din partea USL, a grupării Ponta-Antonescu şi că de aceea forţele civice şi partidele de dreapta se angajează într-un efort comun pentru recredibilizarea României în plan internaţional.

"Considerăm că dialogul este necesar într-o societate democratică şi vom reconstrui realaţiile între cetăţeni şi politicieni. Vom construi şi vom menţine un dialog cu toate forţele democratice pentru obiective de interes naţional, adversarul nostru este stânga politică sub denumirea de USL, care a acaparat statul de drept şi justiţia", a adăugat Blaga.

El a mai spus că manifestul politic se adresează celor care împărtăşesc valorile de dreapta, pentru recâştigarea credibilităţii, economie socială de piaţă, independenţa justiţiei, lidertatea individuală a fiecărui cetăţean.

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta, a declarat că semnarea manifestului reprezintă "începutul luptei adevărate" pentru un câştig al dreptei în alegerile parlamentare. "Am asistat la un atentat la statul de drept şi la valorile democratice, manifestul conturează o intenţie şi este un legământ", a spus Ungureanu, adăugând că manifestul este primul răspuns pe care forţele dreptei îl lansează USL.

Potrivit lui Ungureanu, manifestul rămâne deschis "pentru oricine se simte un cuget curat".

Aurelian Pavelescu a declarat că PNŢCD revine pe scena politică şi semnează acest manifest, care este un preambul al protocolului care se va semna în curând pentru formarea alianţei de centru-dreapta.

Preşedintele Partidului Noua Republică, Mihai Neamţu, a precizat, după semnarea manifestului, că acesta rămâne deschis "tuturor celor care vor să lase o semnătură" şi că partidul lui reprezintă pe cetăţenii care vor inteligenţă, inovaţie, pe oamenii care ascultă glasul trecutului, pe cei nenăscuţi încă, neglijaţi, sfidaţi de puterea socialistă.

"Suntem pasionaţi de învingători, ne interesează victoria, suntem oameni dornici să lupte", a mai spus Neamţu.

Adrian Papahagi, reprezentantul Fundaţiei Creştin-Democrate, a spus că manifestul va începe un circuit prin ţară, de unde se va întoarce cu zeci, sute de semnături.

Documentul semnat se intitulează manifest şi menţionează că destinul european al României a fost pus sub semnul întrebării, că USL a generat o criză politică şi a şubrezit instituţiile statului şi că propune societăţii româneşti o construcţie de centru-dreapta.

Manifestul mai precizează că reforma clasei politice este premisa unui nou pact cu societatea şi se încheie arătând că "România are suflet, România are destin naţional, România are viitor european!".

PDL, PNŢCD, PNR, ICCD şi FCD intenţionează să formeze o alianţă de centru-dreapta a cărei conducere va fi colegială, formată din patru preşedinţi.

De asemenea, va fi formată o comisie de etică, aceasta urmând să fie condusă de Monica Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici