Liderii PNL, în şedinţă la ora 14.30. Partidul va face "o precizare" faţă de discursul lui Ponta, dar nu va lua decizii dramatice

Liderii PNL se vor întruni în şedinţa Biroului Politic Central al partidului, joi, la ora 14.30. Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a precizat, pentru MEDIAFAX, că Biroul Politic Central al PNL a fost convocat pentru joi, la ora 14.30, la sediul central al partidului, fără a face alte precizări.

2500 afișări
Imaginea articolului Liderii PNL, în şedinţă la ora 14.30. Partidul va face "o precizare" faţă de discursul lui Ponta, dar nu va lua decizii dramatice

Liderii PNL, în şedinţă la ora 14.30

USL a anunţat că nu va participa la votul de învestitură a Cabinetului Ungureanu, care se va da joi.

Totuşi, din partea PSD sunt prezenţi în sala de plen Victor Ponta, Ilie Sârbu şi Mircea Duşa, în timp ce de la PDL nu este prezent niciun lider.

În plus, Victor Ponta a susţinut în plen un amplu discurs, în care a spus inclusiv că opoziţia este deschisă dialogului cu viitorul premier.

Liderii PNL vor face "o precizare" faţă de discursul liderului PSD Victor Ponta din plenul Parlamentului, însă nu vor lua "decizii dramatice" cu privire la USL, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din formaţiunea liberală.

Surse din PNL au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că discursul lui Ponta din Parlament a creat iritare la nivelul liderilor liberali, care, în şedinţa BPC de miercuri, stabiliseră că nu se vor prezenta nici măcar fizic la şedinţa Legislativului privind învestitura noului Cabinet.

Aceleaşi surse au arătat că în şedinţa BPC convocată ad-hoc pentru joi, la ora 14.30, nu se vor lua decizii "dramatice" cu privire la funcţionarea viitoare a USL, ci se va lua atitudine şi se va face "o precizare necesară" faţă de discursul lui Ponta.

Surse din partid declarau anterior că şedinţa convocată ad-hoc de conducerea PNL pentru joi la ora 14.30 şi care i-a surprins chiar şi pe unii lideri ai partidului, are loc pe fondul nemulţumirilor provocate în rândurile formaţiunii liberale de acţiunile PSD în raport cu noul Cabinet Ungureanu.

Potrivit surselor citate, picătura care a umplut paharul a fost discursul rostit în plenul Camerelor reunite de către liderul PSD Victor Ponta, care nu a fost nici pe de parte la fel de vehement ca partenerii de uniune în ceea ce priveşte criticile la adresa premierului desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, ba mai mult, a lăsat loc şi unei eventuale cooperări politice.

Imediat după ce Ponta şi-a încheiat discursul, ceva mai lung chiar şi decât al premierului venit să ceară votul de învestitură al Parlamentului, a apărut şi anunţul referitor la organizarea şedinţei PNL, care însă nu a fost însoţit şi de o temă sau ordine de zi.

Încă de la anunţarea noului Cabinet, PSD şi PNL au avut atitudini diferite, cea a PNL fiind foarte vehementă, în timp ce PSD a fost ceva mai nuanţat, comentând mai mult procedurile parlamentare în numirea Guvernului.

Inclusiv într-o emisiune televizată care avea ca temă Cabinetul Ungureanu, liderul PNL Crin Antonescu a fost foarte critic, în timp ce Ponta a ales să părăsească emisiunea, lucru remarcat şi de comentatorii politici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici