Liderii politici comentează posibila demisie a lui Orban

Liderii partidelor comentează posibila demisie a ministrului Ludovic Orban.

2 afișări
Imaginea articolului Liderii politici comentează posibila demisie a lui Orban

Liderii politici comentează posibila demisie a lui Orban

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, trebuie să demisioneze din funcţie dacă se confirmă că a accidentat un copil, după care a plecat de la locul accidentului.

“Domnul Orban, dacă se confirmă că a fost implicat şi un copil în accident şi că a mai şi plecat de la locul accidentului, singurul gest este demisia. Eu nu ştiu ca domnul David (ministrul Internelor şi Reformei Administrative – n. r.) să fi avut vreo legătură cu acest lucru”, a afirmat preşedintele PSD.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a sugerat, miercuri, că ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, ar trebui să îşi dea demisia dacă se va dovedi că a minţit în legătură cu accidentul rutier în care a fost implicat, cu condiţia ca acest fapt să fie constatat de instituţiile abilitate.

„Dacă domnul Orban a minţit, dacă domnul Orban n-a spus adevărul, atunci, binenţeles, că nici domnia-sa nu s-a născut ministru, dar să ştim acest lucru (n.r. că a minţit), eu atât vreau”, a răspuns el, întrebat în conferinţa de presă săptămânală dacă ministrul Orban ar trebui să demisioneze în cazul în care se va dovedi că a minţit atunci când a spus că nu a existat nicio victimă în urma accidentului rutier în care a fost implicat.

„Dacă reiese că a minţit, eu unul nu vreau să mă suibtitui justiţiei, nu vreau să mă substitui poliţiei, şi consecinţele pentru mine sunt foarte clare, nimeni nu s-a născut ministru”, a afirmat liderul UDMR, menţionînd, totuşi, că aşteaptă, „concluziile poliţiei, justiţiei” în  acest caz.

Potrivit lui Marko, nimeni nu s-a născut ministru şi nimeni nu trebuie să se cramponeze de funcţie.

PDL consideră că situaţia generată în urma accidentului de circulaţie în care a fost implicat ministrul Transporturilor reclamă "demisia de urgenţă" a acestuia din funcţia de ministru, se arată într-un comunicat al democrat-liberalilor remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

"Este inadmisibil faptul că ministrul Ludovic Orban s-a considerat cetăţean de rang superior, prin refuzul de a respecta legea în condiţiile în care a comis un accident de circulaţie. Negarea iniţială a evenimentului, negarea existenţei unei victime, părăsirea locului accidentului, atitudinea de muşamalizare a accidentului sunt fapte grave, în afara legii, care îl descalifică pe domnul Orban pentru a ocupa în continuare funcţia de ministru", consideră PDL.

De asemenea, PDL cere demisia ministrului Internelor, Cristian David, ca "gest de asumare a răspunderii pentru modul total incorect în care autorităţile implicate au gestionat această situaţie, protejându-l pe domnul Orban împotriva legii, în loc să aibă drept preocupare aplicarea legii la fel ca în cazul oricărui cetăţean".

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut, marţi seara, ministrului Ludovic Orban să demisioneze în urma scandalului în care este implicat după accidentul rutier de pe Şoseaua Cotroceni, între timp cei doi având mai multe discuţii telefonice pe acest subiect, au declarat pentru MEDIAFAX surse PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici