Liderii USL le-au transmis reprezentanţilor din Bihor "să se împrietenească" pentru a învinge PDL

Liderul PNL, Crin Antonescu, cel al PSD, Victor Ponta, şi şeful PC, Daniel Constantin, s-au întâlnit, sâmbătă, la Oradea, cu membrii organizaţiilor judeţene ale celor trei formaţiuni componente ale USL Bihor, pe care i-au îndemnat "să se împrietenească" pentru a putea învinge PDL.

20 afișări
Imaginea articolului Liderii USL le-au transmis reprezentanţilor din Bihor "să se împrietenească" pentru a învinge PDL

Liderii USL le-au transmis reprezentanţilor din Bihor "să se împrietenească" pentru a învinge PDL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Liderul PNL, Crin Antonescu, cel al PSD, Victor Ponta, şi şeful PC, Daniel Constantin, s-au întâlnit cu peste 350 de reprezentanţi ai PNL, PSD şi PC Bihor, parlamentari, primari şi consilieri locali şi judeţeni, la sediul Centrului Cultural "Ady Endre" din Oradea, pus la dispoziţia lor de către UDMR Bihor.

Liderul PSD, Victor Ponta, le-a spus acestora că USL trebuie să câştige bătălia cu PDL.

"Ne aşteaptă un an şi jumătate de bătălii. Vă veţi bate cu banii PDL, cu deconcentratele, cu Poliţia. Trebuie să ne unim forţele şi să luptăm împreună, pentru că avem un inamic capabil de orice. Trebuie să vă împrieteniţi", a spus Ponta.

Liderul social-democrat a adăugat că în ceea ce priveşte viitorii candidaţi la alegerile locale, USL va trebui să selecteze doar persoane care au şanse de câştig şi care nu sunt compromise.

"Nu ne vom lega cu oameni care nu ne fac cinste, pentru că după ce vom veni la putere nu îl vom schimba pe Blejnar al lor cu un Blejnar al nostru", a spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la rândul său, că România nu a ieşit din criză, contrar declaraţiilor în acest sens ale liderilor PDL.

"Dacă am ieşit din criză, eu nici nu îi înţeleg pe domnul Băsescu şi pe doamna Udrea de ce vor să îl schimbe pe domnul Boc. Statul de drept se deteriorează pe zi ce trece, instituţiile statului sunt în degradare şi în debandadă, deşi România este totuşi o ţară membră a NATO şi membră a UE, iar economia este tot în descreştere", a spus Antonescu.

Liderul liberal le-a cerut colegilor de partid să nu considere că în alianţa cu PSD şi cu PC îşi pierd identitatea.

"În USL, PNL nu îşi pierde identitatea, şi nici PSD nu îşi pierde măreţia", a spus Antonescu.

Antonescu a adăugat că ar dori alăturarea UDMR la USL, însă aceasta este decizia formaţiunii maghiare, dar şi că, independent de această decizie, actuala opoziţie va câştiga alegerile parlamentare din 2012.

"Mesajul nostru către UDMR este că noi vom schimba soarta României. O vom face foarte greu, dar o vom face, cu sau fără UDMR. Ne-am bucura să o facem mai repede, cu UDMR, scutind România de degradare, dar vom vedea, este decizia lor", a spus preşedintele PNL.

El a afirmat că USL va câştiga alegerile din 2012 cu peste 50 la sută.

"Cu sau fără UDMR, vom câştiga alegerile din 2012 cu mai mult de 50 la sută", a spus Antonescu.

În ceea ce priveşte modul în care USL va guverna după 2012, şi preşedintele PNL a afirmat că trebuie ca actuala opoziţie să înveţe din greşelile celor de la putere, pentru a administra corect din prima zi.

"Trebuie să învăţăm din propriile greşeli, dar şi din greşelile celor de azi şi să guvernăm bine din prima zi", a spus Antonescu.

Liderul PC, Dan constantin, a declarat, la rândul său, că USL va trebui să depolitizeze instituţiile.

"Trebuie să depolitizăm instituţiile, dacă nu vom reuşi, vom avea aceeaşi soartă ca PDL", a spus Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici