Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan: Dragnea şi Dăncilă fac tot posibilul să genereze sancţiuni la adresa României

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă, subminează „ordinea constituţională” şi „angajamentele internaţionale”, punând România în „pericolul iminent” de a fi scancţionată la nivel european.

284 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan: Dragnea şi Dăncilă fac tot posibilul să genereze sancţiuni la adresa României

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan: Dragnea şi Dăncilă fac tot posibilul să genereze sancţiuni la adresa României

„Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă subminează ordinea constituţională a României şi angajamentele noastre internaţionale.Prin acţiunile lor, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă nu doar că se plasează în afara Constituţiei României ci transmit şi mesajul că guvernarea PSD-ALDE şi-a asumat încălcarea Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană. Prin atacurile la adresa justiţiei, a statului de drept şi a libertăţilor fundamentale, prin inducerea în eroare a Comisiei Europene şi a Parlamentului European, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă fac tot posibilul să genereze sancţiuni la adresa României”, a afirmat Raluca Turcan, într-o postare marţi pe Facebook.

Aceasta a adăugat că PSD-ALDE nu vrea să respecte angajamentelor internaţionale care au făcut posibilă aderarea ţării noastre la UE.

„Represiunea brutală din Piaţa Victoriei, atacurile la adresa presei independente, pilon al democraţiei, ca şi acţiunile de subminare a statului de drept transmit mesajul că guvernarea PSD-ALDE nu doreşte respectarea criteriilor politice care au făcut posibilă aderarea noastră la Uniune Europeană. Consider că România se confruntă cu pericolul iminent al sancţiunilor europene, inclusiv de natură financiară, din cauza acţiunilor iresponsabile ale celor doi. Acţiunea anti-naţională a infractorilor şi a interpuşilor lor semi-analfabeţi trebuie oprită de urgenţă!”, a conchis Turcan.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situaţia din România, modificarea legilor Justiţiei, afirmând că CE nu va ezita să aducă "în faţa instanţei guvernul român dacă regulile sunt încălcate".

Oficialul european a mai declarat că protestatarii din 10 august nu pot fi definiţi ca fiind "huligani", din imaginile vizionate în acea perioadă reieşind că aceştia au fost paşnici. Timmermans a precizat că anterior că a privit şocat când protestatarii au fost bătuţi atunci în Piaţa Victoriei.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat să participe şi premierul Viorica Dăncilă.

Parlamentul European urmează să adopte, în prima săptămână a lunii noiembrie, o rezoluţie privind statul de drept în România, a declarat europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici