Liderul PCM propune ca toate regiunile istorice ale ţării să aibă autonomie teritorială

Preşedintele PCM, Szasz Jeno, afirmă că formaţiunea pe care o conduce propune ca soluţia conturată pentru Ţinutul Secuiesc, cea a autonomiei teritoriale, să fie generalizată în întreaga ţară, iar toate regiunile istorice să dobândească această autonomie.

21 afișări
Imaginea articolului Liderul PCM propune ca toate regiunile istorice ale ţării să aibă autonomie teritorială

Liderul PCM propune ca toate regiunile istorice ale ţării să aibă autonomie teritorială (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

"Până când vorbim de regiuni de dezvoltare, regiuni statistice de dezvoltare, nu este o soluţie de descentralizare. Dacă reconturăm judeţele, dar nu dăm mai multe instrumente, şi deliberative, şi executive în mâna acestor regiuni redesenate, înseamnă că n-am făcut altceva decât am economisit ceva bani, că n-o să avem 40 de prefecţi, ci o să avem nu ştiu câţi, n-o să avem 40 de consilii judeţene, ci doar nu ştiu câte", a subliniat Szasz Jeno.

Liderul PCM a explicat că soluţia "ca lucrurile să meargă bine în această ţară" ar fi autonomia teritorială pentru toate regiunile istorice, naturale ale ţării.

Aproximativ 300 de consilieri locali, judeţeni, primari şi viceprimari din Covasna, Harghita şi Mureş au participat, vineri după-amiază, la Sfântu Gheorghe, la a doua Adunare a Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc.

Majoritatea aleşilor locali prezenţi la evenimentul care s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe au fost din partea PCM, dar erau şi unii de la UDMR, independenţi şi Partidul Verde.

Participanţii au aprobat cele patru proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi, între care cel privind statutul limbii maghiare în zonă, precum şi regulamentul de organizare şi funcţionare al Adunării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici