Liderul senatorilor UDMR: Sperăm că acesta este ultimul an în care Parlamentul adoptă bugetul în acelaşi an

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat, în plenul reunit de miercuri, că bugetul de stat pentru 2019 este unul optimist, însă Uniunea speră că acesta va fi ultimul an în care este întârziată dezbaterea şi adoptarea proiectului de lege.

254 afișări
Imaginea articolului Liderul senatorilor UDMR: Sperăm că acesta este ultimul an în care Parlamentul adoptă bugetul în acelaşi an

Cseke Attila: UDMR speră că acesta este ultimul an în care Parlamentul adoptă bugetul în acelaşi an

„UDMR speră că acesta este ultimul an în care Parlamentul este chemat să adopte bugetul de stat în anul al cărui buget îl discutăm. Sigur, nu este un caz singural. În ultimii 10 ani s-a mai întâmplat, şi în anii 2010, 2013 şi 2017,d ar ar fi bine să fie pentru ultima dată când ne prinde începutul anului cu dezbaterea bugetului de stat. UDMR a avut o atitudine activă în perioada anterioară acestei dezbateri parlamentare, nu am negat şi nu negăm acest fapt. Am avut dezbateri, întâlniri cu coaliţia de guvernământ şi Ministerul de Finanţe şi vom discuta oricând va exista interes din partea acestora. Scopul nostru a fost acela de a îmbunătăţi semnificativ proiectul de buget. Împreună cu Guvernul şi Minsiterul de Finanţe s-a reuşit acest lucru. Evident că nu există buget perfect, nicăieri în lume nu există resurse financiare pentru toate provocările, dar în mod cert că acesta este un proiect mai bun decât cel iniţial. Decizia Parlamentului de a le da direcţiilor de finanţe judeţene administrarea contribuabililor mijlocii, care au fost centralizaţi de Guvernul tehnrocat deja şi-a arătat părţile pozitive în încasări”, a declarat Cseke Attila, la dezbaterea bugetului de stat în plenul reunit de miercuri.

El a adăugat că UDMR este mulţumit de proiectul de buget, fiind îmbunătăţit în urma discuţiilor cu coaliţa de guvernământ.

„La bugetul administraţiilor publice locale formula din prioiectul bugetului constituie un avans constitent faţă de versiunea anterioară, cu un buget crescut pentru consiliile judeţene, cu bugete minimale prevăzute pentru acesta din urmă, cu un buiget crescut la nivelul ţării pentru finanţarea cheltuielilor pentru drumurile judeţene şi comunale.. Tot ceea ce se implementează pentru prima dată s-ar putea să aibp nevoie de ajustări ulterioare. Guvernul va trebui să fie flexibil şi ascultător la eventualele probleme punctuale ale autorităţilor publice locale. Este corectă abordarea guvernamentală şi os suţinem, ca în bugetul Transporturilor să fie alocate acele resurse financiare care pot fi cheltuite în anul 2019 la construcţia de autostrăzi, inclusiv la autostrada Transilvania. Tot atât de evident este că nu numai din alocarea de resurse se vor construi autostrăzi. Aşteptăm faptele şi realizările concrete. Este un buget optimist, cu câteva creşteri alocate adoptate, cu o propunere mai bună decât cel iniţial, dar al cărui succes depinde exclusiv de atitudinea administrărilor de linie pentru realizarea obiectivelor. UDMR vor decide asupra atitutidii de vot la votul final”, a completat senatorul UDMR.

Cseke Attila a făcut aceste precizări la dezbaterile generale din plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe proiectul de buget pe 2019. Dezbaterile vor continua joi, urmând ca votul final să fie dat vineri, în plenul reunit.

Guvernula a adoptat, vinerea trecută, proiectul de buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici