Ligia Deca, pe urmele lui Sorin Cîmpeanu? Asociaţiile de elevi şi părinţi cer revocarea ministrului Educaţiei

Mai multe asociaţii de elevi şi părinţi cer revocarea ministrului Educaţiei, Ligia Deca, în contextul discuţiilor dintre organizaţii şi ministru pe tema transportului şcolar.

1500 afișări
Imaginea articolului Ligia Deca, pe urmele lui Sorin Cîmpeanu? Asociaţiile de elevi şi părinţi cer revocarea ministrului Educaţiei

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc) şi Federaţia Părinţilor şi Aparţinătorilor Legali (Fepal) solicită revocarea „de urgenţă” a ministrului Educaţiei, Ligia Deca.

„În contextul discuţiilor purtate de către reprezentanţii asociaţiilor de elevi cu noul ministru al educaţiei la începutul mandatului său, a fost agreat faptul că nu va fi adoptată nicio nouă ordonanţă de urgenţă în domeniul transportului elevilor până la momentul primirii unei decizii a Curţii Constituţionale cu privire la OUG 50/2021 sau al respingerii în Parlament a acesteia. În ciuda acestui fapt, Ministerul Educaţiei a transmis în data de 11 noiembrie a.c. proiectul de ordonanţă propus de Sorin Cîmpeanu către Consiliul Economic şi Social, solicitând avizarea sa, arătând astfel intenţia de a-l aproba anterior deciziei CCR. Astfel, Ligia Deca dovedeşte că nu este altceva decât un pion trimis să finalizeze dezastrul creat de Sorin Cîmpeanu, şi să se asigure că elevii nu vor avea cu ce să ajungă la şcoală”, se arată într-un comunicat transmis de asociaţiile de elevi.

Potrivit sursei citate, dacă proiectul va fi aprobat de Guvern, elevii în continuare nu vor putea beneficia de transport gratuit, deşi acest drept este prevăzut de lege.

„Solicităm ferm Ministerului Educaţiei să anunţe public că renunţă la ordonanţa de urgenţă şi să retragă proiectul, precum şi să depună concluzii de admitere la Curtea Constituţională”, transmit elevii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici