Lista oficială a miniştrilor PNL din Guvernul Florin Cîţu

  • Liberalii au stabilit, în noaptea de marţi spre miercuri, lista cu miniştrii care vor face parte din Guvernul Florin Cîţu.
  • Iată numele cu care vor să ajungă miercuri în plen, pentru votul de învestitură.
13827 afișări
Imaginea articolului Lista oficială a miniştrilor PNL din Guvernul Florin Cîţu

Sursa foto: Mediafaxfoto

Premierul desemnat Florin Cîţu a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL, cine sunt miniştrii care vor face parte din Executiv.

Aceştia sunt:

  • Alexandru Nazare la Ministerul de Finanţe
  • Raluca Turcan la Ministerul Muncii
  • Adrian Oros la Ministerul Agriculturii
  • Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei
  • Lucian Bode la Ministerul de Interne
  • Nicolae Ciucă la Ministerul Apărării
  • Virgil Popescu la Ministerul Energiei
  • Bogdan Aurescu la Ministerul de Externe
  • Bogdan Gheorghiu la Ministerul Culturii

Florin Cîţu a spus că miercuri urmează audierile în comisii, care vor începe în jurul orelor 10-11.

„Planul nostru este de a avea votul în plen începând cu ora 18.00 şi să fie şi depus jurământul şi după aceea tot Guvernul se va reuni la Palatul Victoria doar pentru şedinţă foto”, a anunţat premierul desemnat.

Cu câteva ore în urmă, preşedintele Klaus Iohannis a spus că lucrurile s-au „cristalizat” şi o coaliţie formată din PNL, USR PLUS şi UDMR a fost formalizată şi a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României.

Marţi seară, PNL şi alianţa USR-PLUS au definitivat lista de miniştri care să facă parte din guvernul Florin Cîţu. UDMR anunţase deja miniştri cu o zi înainte. De altfel, preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a spus colegilor din partid care l-au contestat pentru că a pierdut multe ministere că liberalii nu mai sunt singuri la guvernare şi importantă a fost realizarea coaliţiei care să dea un guvern stabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici