Liviu Dragnea, despre decizia CCR privind abuzul în serviciu: N-am înţeles, nu ştiu dacă e mai bine sau nu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţint joi că nu a înţeles decizia CCR privind abuzul în serviciu, astfel că nu poate spune dacă este mai bine sau mai rău după precizările Curţii.

1032 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, despre decizia CCR privind abuzul în serviciu: N-am înţeles, nu ştiu dacă e mai bine sau nu

Liviu Dragnea, despre decizia CCR privind abuzul în serviciu: N-am înţeles, nu ştiu dacă e mai bine sau nu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Medifax Foto)

''Eu sunt inginer, n-am înţeles mare lucru'', a fost reacţia lui Dragnea, întrebat cum comentează decizia CCR potrivit căreia judecătorii au admis parţial excepţia de neconstituţionalitate, precizând că prin sintagma ''în mod defectuos'' din Codul penal se înţelege ''prin încălcarea legii''.

''Nu ştiu dacă e mai bine sau mai rău, nu ştiu dacă e mai clar sau mai puţin clar'', a adăugat liderul PSD.

Preşedintele interimar al Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a explicat miercuri că decizia CCR privind abuzul în serviciu se aplică pentru viitor şi că ''nu s-a pus problema dezincriminării''.

''Decizia mult aşteptată a fost luată în unanimitate. Este o decizie parţială. Se admite contestaţia şi se declară că sintagma 'în mod defectuos' din 246 şi din 297 (din Codul penal n.r.) se înţelege 'prin încălcarea legii'. Deci nu în mod defectuos, ci prin încălcarea legii. Celelalte critici au fost respinse, inclusiv la 13 indice 2 (din legea 78/2000 n.r.)'', a declarat Dorneanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici