Liviu Dragnea, despre şefia SIE: Să existe o negociere cinstită cu Iohannis. Dacian Cioloş, exclus

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că ar fi „corect să existe o negociere cinstită” cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării directorului SIE, afirmând principiul echilibrului politic SIE - SRI este unul foarte bun şi că PSD nu l-ar agrea pe Dacian Cioloş la şefia SIE.

443 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, despre şefia SIE: Să existe o negociere cinstită cu Iohannis. Dacian Cioloş, exclus

Liviu Dragnea, despre şefia SIE: Să existe o negociere cinstită cu Iohannis. Dacian Cioloş, exclus (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

„Cred că corect ar fi să existe o negociere cinstită. Eu nu vreau să pun presiune sub nicio formă. Eu cred că principiul echilibrului politic între cele două servicii a fost un principiu bun. Ştiu ce a spus preşedintele că acest principiu al echilibrului nu a mai fost respectat în toate cazurile, în ultimii ani. Asta nu înseamnă că trebuie să continuăm şi noi această acţiune greşită”, a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea, întrebat dacă va avea o înţelegere cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la numirea directorului SIE.

Liviu Dragnea a afirmat că dacă preşedintele Iohannis îl va invita la o discuţie va avea “un punct de vedere foarte ferm în lumina respectării” echilibrului SIE - SRI.

„Dacă o să ne cheme, dacă o să mă cheme, dacă o să mă invite, eu o să am un punct de vedere foarte cinstit, foarte serios, foarte ferm în lumina respectării acestui principiu al echilibrului în ceea ce priveşte SIE. Cred că şi preşedintele Iohannis va avea o atitudine înţeleaptă ca să nu ajungem într-un blocaj”, spus Dragnea.

Liderul PSD a spus că Dacian Cioloş nu va fi agreat de PSD pentru funcţia de director SIE.

„De PSD, nu. Tocmai vorbeam de un principiu al echilibrului”, a răspuns Dragnea, întrebat dacă este posibil ca Dacian Cioloş să fie agreat pentru funcţia de director al SIE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici