Liviu Dragnea după ancheta de la AEP: Îmi exprim îngrijorarea în ceea ce priveşte organizarea alegerilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat miercuri îngrijorat în legătură cu "organizarea şi coordonarea" alegerilor parlamentare din 11 decembrie după ce şefa Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a demisionat, fiind pusă sub urmărire penală pentru fapte de corupţie.

740 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea după ancheta de la AEP: Îmi exprim îngrijorarea în ceea ce priveşte organizarea alegerilor

Liviu Dragnea după ancheta de la AEP: Îmi exprim îngrijorarea în ceea ce priveşte organizarea alegerilor

"Eu îmi exprim îngrijorarea în ceea ce priveşte coordonarea şi organizarea acestor alegeri (…) pentru că, pentru noi, au început să apară suspiciuni şi sper să fie complet nefondate", a declarat Dragnea.

Suspiciunile liderului PSD au apărut după ce AEP a adresat "zilele trecute" către Biroul Electoral Central (BEC) "unele întrebări" care i se par "foarte ciudate".

Una dintre aceste întrebări, dată ca exemplu de Liviu Dragnea, se referă la pragul alternativ de intrare în Parlament.

"În lege se spune că accesul în Parlament pentru un partid este permis dacă a întrunit peste 5% din total voturi valabil exprimate sau în situaţia în care obţine cel puţin 20% în patru judeţe (…) Biroul Electoral Central întreabă: «Nu cumva se poate interpeta şi în patru judeţe cumulat, adică să iei într-un judeţ 40% şi să mai hotărăşti ce alte judeţe mai lipeşti aici ca să-ţi dea»", a detaliat Dragnea. "Or, când pleacă o asemenea întrebare sigur că se naşte o suspiciune, mai ales în situaţia în care acum preşedintele AEP şi-a dat demisia", a mai adăugat el.

Liderul PSD a mai spus că o altă temere este corectitudinea repartizării, prin softul AEP, a mandatelor de senator şi deputat.

"Pe noi ne interesează un sigur lucru: alegerile să fie organizate foarte corect şi doi, să avem garanţia că aplicarea softului care generează repartizarea mandatelor se va realiza corect pentru că şi pe acest subiect este o întrebare plecată de la AEP către BEC", a mai spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici