Liviu Dragnea: Iohannis nu are nevoie de mandat pentru poziţia în faţa UE, dar asta nu exclude o dezbatere

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis nu are nevoie de un mandat din partea Parlamentului pentru a susţine poziţia României în faţa UE, el arătând că acest fapt nu trebuie să excludă o dezbatere care să unifice clasa politică în jurul interesului naţional.

592 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Iohannis nu are nevoie de mandat pentru poziţia în faţa UE, dar asta nu exclude o dezbatere

Liviu Dragnea: Iohannis nu are nevoie de mandat pentru poziţia în faţa UE, dar asta nu exclude o dezbatere

„Preşedintele României nu are nevoie de un mandat din partea Parlamentului pentru a susţine poziţia României în faţa Uniunii Europene. Dar asta nu trebuie să excludă o dezbatere care să unifice clasa politică în jurul interesului naţional”, a scris Dragnea pe contul său de socializare.

El a arătat că se anunţă vremuri dificile la nivel european, care reclamă unitatea între toţi românii.

„Nu e vorba doar de ce face preşedintele în relaţia cu oficialii europeni. Contează cum vor acţiona toţi decidenţii români: Guvernul, partidele politice, europarlamentarii români şi toţi ceilalţi care pot sprijini într-un fel sau altul interesul României la nivel european”, a adăugat Dragnea.

El a făcut apel la elaborarea unei analize pentru fiecare scenariu privind viitorul UE şi la stabilirea unui mod de reacţie pentru fiecare caz în parte.

„Să analizăm împreună fiecare scenariu privind viitorul Uniunii Europene şi să stabilim în mod clar cum vom reacţiona în fiecare caz. Să învăţăm de la cei care au făcut Marea Unire, al cărei centenar urmează să-l sărbătorim anul viitor. Să ieşim din logica păguboasă a conflictelor politice interne, să fim uniţi şi să ne pregătim pentru a apăra interesul naţional, pentru că nimeni altcineva nu o va face în locul nostru”, a mai scris Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici