Liviu Dragnea: Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să ceară mandat când merge la Consiliul European

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să ceară mandat înainte să participe la reuniunile Consiliului European, precizând că acest lucru "este o obligaţie, nu o regulă".

2483 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să ceară mandat când merge la Consiliul European

Liviu Dragnea: Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să ceară mandat când merge la Consiliul European

Declaraţia preşedintelui social-democrat a fost făcută în contextul în care a fost întrebat, într-o emisiune difuzată duminică seară de România Tv, despre cum comentează afirmaţiile şefului statului care a spus că acesta ar face "înţelegeri secrete cu evreii".

"Prim-ministrul României, din orice stat democratic din lume, poate să meargă oriunde în lume, se poate întâlni cu oricine, mai ales atunci când primeşte invitaţii oficiale. Prim-ministrul s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Israelului. Eu am avut întâlniri cu cei doi având invitaţie oficială de la dumnealor. N-avem de ce să cerem mandat din partea preşedintelui. Asta arată modul profund greşit în care priveşte domnul preşedinte aşezarea Constituţiei. Domnul preşedinte nu e rege, domnul preşedinte ar trebui să ceară mandat atunci când merge la Consiliul European. Preşedintele a participat la reuniuni. E o obligaţie, nu o regulă, pentru că dacă acolo se adoptă strategii importante ar trebui să ştie Guvernului, ca să se poată pregăti. Guvernul a transmis la preşedinte rezultatele pe primele trei luni, aşa cum s-a angajat doamna Dăncilă. Acea declaraţie, «nu ştiu ce înţelegeri a făcut Dragnea cu evreii», eu nu fac înţelegeri secrete cu nimeni",a afirmat Liviu Dragnea la România Tv.

Acesta a adăugat că preşedintele Iohannis consideră că Parlamentul este în subordinea lui şi că "are tupeu" să ceară mandat înainte ca preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul Viorica Dăncilă să fi efectuat vizita în Israel.

"Nu l-am auzit să se refere la protocoale secrete care deranjează o lumea întreabgă. Eu ştiu că oficialităţile s-au simţit jigniţi. Evreii cu care m-am întâlnit, premierul, preşedintele, ambasadorul american în Israel. Cu astfel de oameni nu faci înţelegeri secrete, oculte. Eu am depus o informare în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor care s-a votat în unanimitate. Domnul preşedinte consideră că Parlamentul este în subordinea lui. E organismul legislativ suprem, are cea mai mare legitimitate în România, şi în lume. Atitudinea aceasta de dispreţ faţă de parlament, acest tupeu de a cere mandat când preşedintele Camerei sau Senatului merge undeva. Dar asta nu înseamnă că nu există informări", a completat Dragnea.

Întrebat cum i se pare că preşedintele Klaus Iohannis primeşte informării despre activitatea sa, Liviu Dragnea a răspuns: "Toţi primesc. N-am nicio problemă. Mă simt ca în acvariu şi mă simt chiar protejat."

Klaus Iohannis a declarat, pe 26 aprilie, că vizita în Israel a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor s-a făcut în secret, menţionând că Viorica Dăncilă nu a avut mandat pentru întâlnire. Referitor la Liviu Dragnea, Iohannis a spus "cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici