Liviu Dragnea: România a fost admisă pe lista oficială a statelor libere de pesta porcină clasică

România a fost admisă, marţi, pe lista oficială a statelor libere de pesta porcină clasică, iar joi va primi diploma de certificare, în plenul World Organization for Animal Health (OIE), a anunţat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe pagina sa de socializare.

198 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: România a fost admisă pe lista oficială a statelor libere de pesta porcină clasică

Liviu Dragnea: România a fost admisă pe lista oficială a statelor libere de pesta porcină clasică (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

„Astfel, după mai bine de 10 ani, a fost înlăturată principala barieră privind exportul de carne de porc din #România!”, a scris Dragnea.

"Având în vedere că în scurt timp devine operabil şi Programul «Carne de porc din fermele româneşti», ţara noastră are toate şansele să revină în forţă pe pieţele internaţionale, după ce ani la rând importurile la acest produs au fost de 10 ori mai mari decât exporturile. State precum Japonia, SUA, Canada sau Mexic şi-au manifestat deja intenţia de a începe negocierile bilaterale", a mai scris Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, Geronimo Brănescu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a pledat cauza României în faţa forului internaţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici