Liviu Dragnea şi-a dat demisia din Parlament cu scopul de a nu beneficia de pensie specială. Liderul PSD a câştigat însă un nou mandat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi seara că i-a trimis deja demisia sa din Parlament secretarului general, Marian Neacşu, aceasta intrând în vigoare probabil de luni.

5100 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea şi-a dat demisia din Parlament cu scopul de a nu beneficia de pensie specială. Liderul PSD a câştigat însă un nou mandat

Dragnea a precizat a semnat demisia, iar aceasta va intra în vigoare de la data necesară pentru ca preşedintele PSD să nu beneficieze de pensie specială. ''Cred că de luni'', a adăugat el.

Liderul PSD declarase anterior că aşteaptă să vadă câţi colegi îi vor urma exemplul.

Foştii parlamentari primesc pensii speciale începând cu 1 august 2016.

Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de activitate parlamentară.

Mandatul actualului Parlament se încheie luni, 19 decembrie, iar Liviu Dragnea a obţinut la alegerile din 11 decembrie un nou mandat de deputat, ceea ce înseamnă că demisia sa nu va avea consecinţe practice.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în decembrie 2015 legea pentru completarea Statutului deputaţilor şi senatorilor, care introduce pensiile speciale pentru parlamentari, act normativ care a fost reexaminat de Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici