Liviu Dragnea spune că Iohannis are o întelegere cu PSD: "A avut loc o întâlnire între Iohannis, Bode, Cîţu, Ciolacu şi Hellvig"

Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% şi nu putea face asta cu Ludovic Orban şi a mai vrut ca cel care face propunerile pentru şefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea: „îşi bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”

32017 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea spune că Iohannis are o întelegere cu PSD: "A avut loc o întâlnire între Iohannis, Bode, Cîţu, Ciolacu şi Hellvig"

Liviu Dragnea spune că Iohannis are o întelegere cu PSD: "A avut loc o întâlnire între Iohannis, Bode, Cîţu, Ciolacu şi Eduard Hellvig"

Liviu Dragnea a declarat, luni seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că PSD este de mult timp în jocul lui Klaus Iohannis şi că preşedintele are un plan, iar PSD face parte din acesta.

„Ei (PSD - n.r.) au fost parte din acest joc atunci când au bătut palma cu Iohannis şi Cîţu amânând moţiunea în septembrie. După care au depus moţiunea de cenzură. Ca partid de opoziţie serios în momentul în care dai un guvern jos, îl dai pentru că nu e bun, nu îl dai jos şi prima reacţie pe care o are PSD este că nu ştie ce va face, dacă va merge la Cotroceni sau dacă va propune prim-ministru. Când l-ai dat jos înseamnă că tu ai şi soluţiile ca să preiei guvernarea pe această perioadă grea. Nu poţi în politică să mergi doar pe lucruri care îţi aduc un câştig electoral şi politic dacă ceea ce spui pe la toate televiziunile are un sâmbure de adevăr”, a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, înţelegerea s-a făcut fizic, într-o întâlnire care a avut loc în septembrie între Klaus Iohannis, Lucian Bode, Florin Cîţu, Marcel Ciolacu şi Eduard Hellvig: „Au făcut ca USR să nu mai stea în Guvern şi sunt toate şansele ca USR să nu mai rămână în guvern şi prin asta Iohannis îşi bate un cui în talpă foarte serios din punct de vedere al viitorului lui, şi nu numai politic. PSD a spus-o cu nonşalanţă şi cu cinism că stă la cotitură, îi lasă pe ăştia să se bată şi aşteaptă să le crească procentul în sondaje, şi undeva în primăvară să fie anticipate pentru că lor le creşte procentul nefăcând nimic”.

Întrebat ce rol are PSD în plan, Dragnea a răspuns că „Iohannis a vrut 2 lucruri foarte importante: ca PNL să fie controlat de el 100%, cu Ludovic Orban nu putea să facă lucrul acesta şi al doilea obiectiv a fost ca omul care face propunerile pentru şefii parchetelor să fie omul lui”.

Potrivit fostului lider social-democrat, discuţia din septembrie a fost despre un guvern minoritar PNL - UDMR susţinut de PSD: „ce se va întâmpla în continuare nu ştiu, pentru că, între timp, conducerea PSD, care înainte le spusese parlamentarilor să nu susţină moţiunea, s-au alianiat astrele şi a spus <trebuie să mergem la moţiune să dăm guvernul jos>. Sunt foarte multe declaraţii făcute ca să mai poată merge pe un guvern minoritar”.

Liviu Dragnea, întrebat dacă există posibilitatea refacerii USL, a menţionat că „până acum o lună da, era una din variante. Fără să forţez pe nimeni, primesc mesaje, telefoane de la primari PSD, membri şi alţi cetăţeni, oameni nemulţumiţi, destul de mulţi. În conducerea PSD erau 3 grupări. O grupare constituită în jurul lui Vasile Dîncu şi Sorin Grindeanu. O altă grupare care e doar Marcel Ciolacu care are înţelegere cu Iohannis ca Boc să fie candidat la prezidenţiale şi Ciolacu premier. Şi o altă grupare Paul Stănescu cu Gabi Firea”. Dragnea a precizat că se referă aici de alegerile la termen din 2024.

În ce priveşte alegerile anticipate, Dragnea afirmă că i se par o cacealma politică, „o prostie”: „Noi nu avem suficient necaz în ţară, preţul la gaz şi energie până la cer, criză sanitară unică în lume, ne-ar mai trebui şi o perioadă de instabilitate şi în primăvară campanie electrorală, ca să ajungem după anticipate la aproape aceeaşi configuraţie politică. Cine se hrăneşte cu sondaje înseamnă că nu a înţeles nimic. Mi se pare cinism politic”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici