Liviu Pop, despre atacul lui Iohannis pe Legea Educaţiei: E trist că Guvernul Domniei Sale nu vine cu o alternativă

  • Klaus Iohannis a atacat la CCR Legea Educaţiei privind cursurile online
  • Liviu Pop a Pop a declarat că Guvernul trebuia să propună un act normativ pentru Educaţie înainte de starea de urgenţă
629 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop, despre atacul lui Iohannis pe Legea Educaţiei: E trist că Guvernul Domniei Sale nu vine cu o alternativă

Liviu Pop, despre atacul lui Iohannis pe Legea Educaţiei: E trist că Guvernul Domniei Sale nu vine cu o alternativă

 

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop spune că e dreptul preşedintelui să atace la CCR Legea Educaţiei care priveşte învăţământul online, dar subliniază că actualul Executiv, pe care l-a denumit „Guvernul Domniei Sale”, nu a venit cu o alternativă.
 
„E dreptul preşedintelui să atace la CCR legile votate de către Parlament. Trist este că Guvernul Domniei Sale nu are nimic reglementat pe această zonă”, a transmis Liviu Pop, luni, pentru Mediafax.
 
Pop spune că ideal era ca înaintea stării de urgenţă, să se emită un act normativ prin care să fie reglementată clar desfăşurarea învăţământului online.
 
„Nu s-a făcut acest demers de către Guvernul României, noi am venit cu o propunere legislativă, în care am făcut primul pas către învăţământul online. Dânsul nu este de acord”, a completat el.
 
Fostul ministru al Educaţiei aşteaptă decizia CCR.
 
„Mi-e greu să mă gândesc sau să anticipez ce se va întâmpla, în perioada următoare, din toate punctele de vedere, şi a formării cadrelor didactice, şi a elevilor care beneficiază de învăţământul online nereglementat. Sunt decizii pe care nu vreau să le comentez, să lăsăm să analizeze CCR demersul preşedintelui şi să vedem decizia”, a conchis acesta.
 
Klaus Iohannis a sesizat la CCR legea care permitea desfăşurarea învăţământului online. Iohannis susţine că legea este neconstituţională, deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici