Liviu Pop: OUG privind revoluţionarii nu poate fi retrasă, dar se pot face corecturi în Parlament

Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi, a declarat, luni seară, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care a mai precizat că invită reprezentanţii revoluţionarilor, marţi, pentru continuarea discuţiilor.

1487 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop: OUG privind revoluţionarii nu poate fi retrasă, dar se pot face corecturi în Parlament

Liviu Pop (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Pop spune, într-un comunicat transmis MEDIAFAX, că nu este posibilă abrogarea ordonanţei privind obligativitatea obţinerii de noi certificate de către revoluţionari.

"Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi la aceasta. Cât timp există deschidere către dialog cred cu tărie că anumite probleme semnalate pot fi remediate. Doar prin dialog, prin consultări, se poate ajunge la stabilitate, la eliminarea conflictelor sociale şi a acţiunilor revendicative", arată ministrul delegat pentru Dialog Social.

Liviu Pop mai spune că marţi, de la ora 12.00, reprezentanţii Asociaţiilor de Revoluţionari din România sunt aşteptaţi la cabinetul său, pentru continuarea discuţiilor.

Demnitarul adaugă faptul că la întâlnirea cu revoluţionarii de luni au participat Alexandra Braica, secretar de stat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Adrian Sanda, secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Revoluţionarilor din decembrie 1989 şi a Deţinuţilor Politici, Gheorghe Tănăsoiu, secretar general la Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Revoluţionarilor din decembrie 1989 şi a Deţinuţilor Politici, şi Corneliu Vişoianu, consilier al prim-ministrului.

Sute de revoluţionari au protestat luni, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate, impusă prin OUG la sfârşitul anului trecut.

Câţiva dintre ei, printre care şi Dumitru Dincă, au intrat în sediul Guvernului, pentru discuţii la care să ceară abrogarea ordonanţei. Aceştia au ameninţat la un moment dat că vor intra în greva foamei dacă nu vorbesc personal cu prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de control, după acest protest, să verifice activitatea Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari începând din 1990, în principal modul în care au fost acordate certificate de revoluţionar, au declarat surse din Guvern.

Unul dintre revoluţionarii prezenţi la negocierile de la Guvern, Mihai Orbulescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că demersul premierului este o primă victorie a acţiunii de protest.

"Să meargă Corpul de control să verifice. Noi am cerut acest lucru pentru că sunt mari nereguli acolo, pentru că sunt impostorii lui Sanda (Adrian Sanda, secretar de stat, şeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor - n.r.)", a mai spus Orbulescu.

Acesta a mai precizat că revoluţionarii aşteaptă în continuare să aibă o discuţie cu Victor Ponta şi că, în funcţie de reacţia Guvernului, vor decide ce vor face mai departe.

Orbulescu a adăugat că revoluţionarii vor aştepta invitaţia la o discuţie cu premierul, marţi, în Piaţa Victoriei, unde se vor aduna la ora 10.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici