Liviu Popescu, directorul interimar de la Radioul Public: Odată cu publicarea hotărârii CCR, mandatul meu curent la conducerea SRR încetează

  • „Odată cu publicarea hotărârii CCR în Monitorul Oficial, mandatul meu curent la conducerea SRR încetează”, trasmite Liviu Popescu.
  • Declaraţia vine după ce judecătorii Curţii Constituţionale au decis joi că hotărârile privind numirea directorilor interimari la TVR şi SRR sunt neconstituţionale.
3571 afișări
Imaginea articolului Liviu Popescu, directorul interimar de la Radioul Public: Odată cu publicarea hotărârii CCR, mandatul meu curent la conducerea SRR încetează

Liviu Popescu: Odată cu publicarea hotărârii CCR, mandatul meu curent la conducerea SRR încetează

„Dragi colegi, odată cu publicarea hotărârii CCR în această speţă în Monitorul Oficial, mandatul meu curent la conducerea SRR încetează”, transmite Liviu Popescu.

El afirmă că, în funcţie de momentul în care această hotărâre va fi publicată, „există diferiţi paşi procedurali”.

„M-am asigurat în ultima oră că factorii de decizie politică din Parlament ştiu şi înţeleg posibilele efecte asupra funcţionării SRR în toate variantele posibile în viitorul apropiat. Până la publicarea deciziei şi motivării în Monitorul Oficial rămân al vostru Liviu Popescu, Director General Interimar”, conchide Popescu.

CCR a decis, cu unanimitate de voturi, la sesizarea PSD, că hotărârile privind numirea directorilor interimari la TVR şi SRR sunt neconstituţionale.

Parlamentul a respins în luna mai, rapoartele de activitatea ale TVR şi Radioului Public pe anii 2017, 2018 şi 2019 şi a demis conducerile celor două instituţii.

De asemenea, Legislativul a validat noile conduceri ale celor două instituţii. Astfel, Ramona Săseanu a fost numită în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, iar Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a fost numit în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

CITEŞTE AICI: CCR a decis, cu unanimitate de voturi, la sesizarea PSD, că hotărârile privind numirea directorilor interimari la TVR şi SRR sunt neconstituţionale

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici