Lucian Viziteu, deputatul USR: De ce singurul protocol cu SRI necontestat este cel semnat chiar de Liviu Dragnea?

Deputatul USR Lucian Viziteu, membru în comisia de control a SRI, a cerut, luni, serviciului de informaţii să publice protocolul secret cu Ministerul Dezvoltării Regionale, care ar fi fost semnat de Liviu Dragnea, afirmând că este ”singurul protocol cu SRI necontestat”.

1814 afișări
Imaginea articolului Lucian Viziteu, deputatul USR: De ce singurul protocol cu SRI necontestat este cel semnat chiar de Liviu Dragnea?

Lucian Viziteu, deputatul USR: De ce singurul protocol cu SRI necontestat este cel semnat chiar de Liviu Dragnea?

“Salut decizia anumitor instituţii de a desecretiza protocoalele semnat de Serviciul Român de Informaţii cu structuri şi instituţii din statul român. Astfel de documente sunt de interes public şi este obligatoriu ca cetăţenii români să cunoască arhitectura instituţională a statului român. În acelaşi timp, solicit Serviciului Român de Informaţii şi Ministerului Dezvoltării Regionale să facă public şi protocolul semnat între aceste două instituţii, pe care se află chiar semnătura domnului Dragnea”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, deputatul USR Lucian Daniel Stanciu Viziteu, membru în comisia de control a SRI.

El a reamintit că articolul 14 din legea de organizare a SRI menţionează faptul că serviciul “colaborează cu Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Ministerul Apărării Naţionale,Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei şi Finanţelor, Direcţia Generală şi Vămilor precum şi cu celelalte organe ale administraţiei publice” şi că legea de funcţionare a SRI stabileşte că aceste colaborări au ca scop “îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin” prin lege.

“Conform acestor prevederi legale, SRI era obligat să colaboreze instituţional în primul rând cu instituţiile menţionate expres, printre care se află Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public. Nicăieri nu avem însă stipulată expres necesitatea SRI de a semna un protocol secret cu Ministerul Dezvoltării Regionale. De aceea, solicit acestor instituţii să facă public acest document, pentru a vedea dacă domnul Dragnea a încălcat sau nu legea în momentul în care a semnat acest protocol. În acelaşi timp, solicit instituţiilor media care au arătat un interes major faţă de subiectul protocoalelor să arate acelaşi interes şi faţă de protocolul secret semnat de Liviu Dragnea”, a adăugat parlamentarul USR, potrivit sursei citate.

Protocolul SRI- PG- ÎCCJ făcut public, luni, de către SRI, arată că cele trei instituţii se obligau să îşi coreleze activităţile privind culegerea de informaţii, dar şi să schimbe date şi documente.Protocolul este semnat de George Maior (SRI), Laura Codruţa Kovesi (PG) şi Nicolae Popa (ICCJ).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici