Ludovic Orban asigură că nu e nevoie de un acord cu FMI

Ludovic Orban a declarat că nu e necesar de un acord cu Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru a redresa situaţia economică. Premierul a mai spus că măsurile economice trebuie să fie graduale, pentru a nu exista o contracţie foarte mare care să ducă la o reducere bruscă a deficitului sub 3%.

256 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban asigură că nu e nevoie de un acord cu FMI

Ludovic Orban asigură că nu e nevoie de un acord cu FMI

„Nu suntem încă într-o astfel de situaţie. În general ai nevoie de un acord cu FMI atunci când nu ai capacitatea de a găsi resursele financiare pentru susţinerea deficitelor, pentru finanţarea golurilor de casă pe piaţa liberă, ca să spun aşa. Nu suntem într-o situaţie atât de disperată. Aici chiar vreau să dau încredere şi investitorilor şi oamenilor”, a declarat Ludovic Orban, luni, la TVR 1, întrebat ce diagnostic ar pune finanţelor României în prezent şi dacă, în perspectivă, e necesar un acord cu FMI.

Şeful Executivului a mai precizt că o contracţie prea rapidă pentru scăderea deficitul sub 3% ar putea avea efecte negative asupra creşterii economice.

„Sigur s-a creat un dezechilibru, unul destul de mare, dar trebuie să luăm măsuri graduale pentru a reechilibra. Pentru că nu e bine să determini o contracţie foarte mare. O contracţie foarte mare care să ne ducă mai rapid sub 3% deficit bugetar, cât este deficitul admis prin Tratatul UE, o contracţie prea rapidă poate să aibă efecte negative asupra creşterii economice, asupra disponibilităţii oamenilor de a consuma, de a se împrumuta”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
fmi,
acord

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici