Ludovic Orban, audiat în calitate de martor în dosarul Romarm

Fostul premier Ludovic Orban a fost audiat miercuri la DNA în calitate de martor în dosarul Romarm.

159 afișări
Imaginea articolului  Ludovic Orban, audiat în calitate de martor în dosarul Romarm

Ludovic Orban, audiat în calitate de martor în dosarul Romarm

„Am fost chemat în calitate de martor la solicitarea părţilor, am dat toate informaţiile care mi s-au solicitat cu privire la această anchetă care se derulează şi dacă mi se mai solicită evident că voi da orice fel de informaţii”, a spus Ludovic Orba după audiere.

El susţine că nu a avut legătură cu derularea achiziţiei.

„Nu am avut niciun fel de legătură cu derularea achiziţiei, cu partenerii achiziţiei, eu am participat la inaugurarea unei linii de producţie la invitaţia ministrului Economiei şi Energiei şi chiar am considerat că este un lucru bun faptul că începem să producem măşti FPP 3, era o criză gravă în momentul respectiv, lipseau aproape cu desăvârşire pe piaţă”, a aăugat fostul premier.

Întrebat dacă ştia de implicarea familiei Piţurcă, Orban a răspuns că îl cunoaşte pe Piţurcă, dar că acest lucru „nu înseamnă că eu aş fi avut vreo legătură cu acest subiect. Nu am discutat cu domnul Puiţurcă niciodată acest subiect, eu nu cred că l-am mai văzut din 2018-2019”.

„În mod normal ar fi trebuit să fie o investiţie bună, care să asigure capacitatea statului român de a produce astfel de materiale critice, acuma dacă s-au luat utilaje de proastă calitate, dacă s-a făcut sau nu s-a făcut procedură de achiziţie, preţul la care se produc, acestea sunt chestiuni de care nu aveam cum să am cunoştinţă”, a mai spus Ludovic Orban.

Fostul director al Romram Gabriel Ţuţu este cercetat de procurorii DNA într-un dosar care vizează măşti sanitare neconforme în timpul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici