Ludovic Orban, despre 2020: Poate cel mai greu an din istoria noastră recentă

  • Liderul PNL Ludovic Orban susţine că în 2020 atât cetăţenii, cât şi autorităţile au fost puse la încercare pentru a face faţă crizei
  • Orban crede că odată cu finalizarea vaccinării „vom reveni la o viaţă normală”.
170 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre 2020: Poate cel mai greu an din istoria noastră recentă

Ludovic Orban, despre 2020: Poate cel mai greu an din istoria noastră recentă

Fostul premier Ludovic Orban le-a mulţumit, într-un mesaj postat joi seara pe Facebook, românilor care şi-au adus contribuţia la salvarea vieţii celorlaţi.

„Au mai rămas câteva ore din acest an, poate cel mai greu an din istoria noastră recentă. A fost un an în care am fost puşi cu toţii la încercare, cetăţeni şi autorităţi, pentru a putea face faţă unei crize cu care omenirea nu s-a mai confruntat. Vreau să îi mulţumesc fiecărui român în parte care, prin conduita şi solidaritatea sa, şi-a adus contribuţia esenţială şi necesară la salvarea vieţii celorlalţi. Poate că fiecare gest individual în parte nu este întotdeauna perceput ca fiind unul semnificativ, dar vă asigur că a fost şi va fi şi în continuare. Trebuie să realizăm că prin comportamentul celor mai mulţi dintre noi, în acord cu măsurile sanitare de protecţie, am reuşit să ţinem sub control pandemia. Este un lucru excepţional de care putem fi mândri ca societate, întrucât doar printr-un efort comun am găsit puterea de a trece peste încercările anului 2020”, a scris Ludovic Orban pe reţeaua de socializare.

Acesta spune că 2020 a fost un an în care au trebuit compensate lipsurile materiale, capacitatea administrativă redusă, dar şi o conduită „lipsită de loialitate” a unor lideri politici.

„Sunt alături de eroii noştri din prima linie şi de personalul medical care au făcut şi fac eforturi supraomeneşti. Acestor oameni le vom rămâne veşnic recunoscători pentru dedicarea de care au dat dovadă, punându-şi viaţa în pericol şi sacrificându-se pentru a-i salva pe semenii lor. Mă gândesc cu durere şi compasiune la familiile celor care au căzut la datorie în această pandemie şi le doresc alinare sufletească. A fost un an teribil în care am pus toată energia şi priceperea noastră pentru a reduce cât mai mult posibil din pierderile determinate de criza sanitară. A fost un an contra cronometru, în care a trebuit să compensăm lipsuri materiale, o capacitate administrativă redusă, dar şi o conduită lipsită de loialitate din partea altor actori politici”, a mai spus Orban.

El speră ca spre jumătatea anului viitor pandemia va fi învinsă.

„Noul An ne regăseşte în plină campanie de vaccinare şi am convingerea că odată cu finalizarea acestui proces vom reveni la o viaţă normală. Am speranţa că spre jumătatea anului viitor vaccinarea va pune capăt pandemiei şi fiecare dintre noi se va putea bucura pe deplin de interacţiunea socială care ne-a lipsit atât de mult. Îndemn fiecare român să dea curs vaccinării întrucât este singurul instrument prin care câştigăm, împreună, lupta cu acest virus nemilos. Totodată, este extrem de important să ne menţinem precauţi şi să respectăm regulile sanitare până când vaccinul va produce o imunizare generală în societate”, a mai scris fostul premier pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ludovic orban,
2020,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici