Ludovic Orban, despre retrimiterea bugetului în Parlament de către Iohannis: E o decizie indispensabilă

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite Parlamentului Legea bugetului, spre reexaminare. Liderul PNL a precizat că liberalii vor veni cu amendamente asupra proiectului.

134 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre retrimiterea bugetului în Parlament de către Iohannis: E o decizie indispensabilă

Ludovic Orban, despre retrimiterea bugetului în Parlament de către Iohannis: E o decizie indispensabilă

„PNL salută decizia preşedintelui de a retrimite spre dezbaterea Parlamentului Legea bugetului de stat. Este o decizie indispensabilă pentru a repara ce se mai poate repara din proiectul de buget care a fost impus de majoritatea PSD-ALDE, pentru a avea un buget care să nu fie construit pe bani falşi, pentru a avea un buget care să poată să aibă la baza date realie, indicatori economici reali. Repetăm toate criticile pe care le-am adresat celor din majoritatea parlamentară privitor la acest buget. Acest buget nu oferă resursele financiare pentru realizarea niciunui obiectiv major pentru România.”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Acesta a adăugat că în prezent bugetul este unul „al stagnării”.

„Acest buget care este în momentul de faţă un buget al stagnării, al subdezvoltării, care nu urmăreşte altceva decât obiectivele electorale perverse ale majorităţii guvernamentale, poate fi schimbat în bine, poate fi reparat, poate fi aşezat pe adevăruri economice şi poate să servească atingerea unor obiective benefice pentru cetăţenii români”, a completat Orban.

El a făcut apel la parlamentari să vină cu amendamente şi să existe o dezbaterea reală în Parlament pentru a veni cu un buget care să servească într-adevăr intereselor României.

„Apelăm din nou la majoritate ca în cursul dezbaterii în Parlament să arate deschidere, seriozitate, respect faţă de nevoile oamenilor, să susţină toate amendamentele de bun simţ pe care le formulăm pe punctele care vor face parte din cererea de reexaminare, să contribuie la realizarea unui buget care într-adevăr să servească intereselor României. Noi ne vom apleca cu mare atenţie asupra tuturor temeiurilor de retrimitere la Parlament şi vom încerca la fiecare punct din cererea de reexaminare să venim cu corectarea Legii bugetului de stat astfel încât să reparăm toate stricăciunile”, a conchis preşedintele PNL.

Klaus Iohannis a anunţat că va retrimite Parlamentului Legea bugetului de stat, după ce Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea acestuia de neconstituţionalitate. Ulterior, deputatul PSD Florin Iordache a afirmat că Parlamentul nu va modifica Legea bugetului, ci o va trimite înapoi preşedintelui României pentru promulgare sub aceeaşi formă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici