Ludovic Orban, despre un boicot al PSD în comisiile Parlamentului: CCR a decis că la audierea miniştrilor nu e necesar cvorum

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, vineri, că CCR a stabilit că nu e necesar să existe cvorum în comisiile Parlamentului la audierea miniştrilor, astfel că PSD poate să boicoteze prin absenţă.

1297 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre un boicot al PSD în comisiile Parlamentului: CCR a decis că la audierea miniştrilor nu e necesar cvorum

Ludovic Orban, despre un boicot al PSD în comisii: CCR a decis că la audierea miniştrilor nu e necesar cvorum

„Întotdeauna, parlamentarii grupurilor care susţin guvernul şi învestirea guvernului sunt mai mobilizaţi decât parlamentarii din Opoziţie. Ne pregătim şi pentru un boicot, dar şi aici, le readuc aminte celor din PSD că exită o decizie a CCR şi că nu este necesar cvorumul la comisiile la audierea miniştrilor”, a spus Orban, vineri, întrebat despre un eventual boicot prin absenţă al social-democraţilor, la audierile miniştrilor de marţi.

Liderul PNL a reiterat dorinţa de a participa la şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care au loc luni, în vederea stabilirii unui calendar pentru învestirea Guvernului.

Premierul desemnat a afirmat că Guvernul său va avea o relaţie apropiată cu Parlamentul.

„De asemenea, ştiţi că le-am solicitat candidaţilor la fiecare minister să fie deschişi dialogului cu orice parlamentar din comisii şi să poarte şi dialoguri, astfel încât să arate deschiderea şi disponibilitatea de cooperare cu Parlamentul, pentru că noi vom fi un guvern care va avea o colaborare apropiată cu Parlamentul, astfel încât miniştrii şi secretarii de stat responsabili vor avea un dialog parlament, discuţii permanente cu Parlamentul, cu grupurile parlamentare, şi de asemenea, cu comisiile de specialitate ale Parlmaentului. Pregătirea pentru audieri, de asemenea, am pregătit un mecanism de mobilizare pentru ziua în care se va decide să fie votul de învestitură, în plen.”, a mai zis el.

Ludovic Orban a precizat că negocierile cu parlamentarii în vederea votului de încredere al Guvenrului continuă.

„De asemenea, am făcut o analiză la situaţia la zi a negocierilor individuale pe care le purtăm cu alţi parlamentari care nu sunt în formaţiunile politice care ne sprijină, pentru a reuşi să asigurăm majoritatea necesară învestirii. (...) Situaţia la zi e bună, o să vă fac prognoze când ne mai apropiem de ziua când va fi votul de învestitură în plen.”, a conchis Orban.

Ludovic Orban a depus, joi, la secretariatul Camerei Deputaţilor şi Senatului, propunerea de calendar pentru învestirea Guvernului. Potrivit documentului obţinut de MEDIAFAX, pe 29 octombrie va fi audierea miniştrilor în comisii, iar pe 30 octombrie votul de încredere în Plenul comun.

Astfel, potrivit calendarului propus de Ludovic Orban, pe 29 octombrie urmează să fie audierea miniştrilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului, apoi pe 30 octombrie votul de încredere într-o şedinţă de Plen comun.

Luni, 28 octombrie - convocarea şedinţei Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului

Marţi, 29 octombrie - programarea audierilor miniştrilor desemnaţi în şedinţele comune ale comisiilor permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru

Miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 10:00 - convocarea şedinţei comune de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului”, prevede calendarul propus de Ludovic Orban, pentru învestirea Guvernului său.

Taguri:
orban,
cvorum,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici