Ludovic Orban, două mandate, o demitere şi o demisie. Bilanţul liberalului care a condus Guvernul timp de un an

  • Premierul Ludovic Orban şi-a anunţat demisia de la conducerea Guvernului, în timpul declaraţiei de la Palatul Victoria, şi implicit nu va mai fi nominalizat premier.
  • Orban a avut o discuţie neoficială cu Iohannis, la Cotoceni, în timpul zilei de luni.
  • În prima declaraţie publică, după alegeri, Iohannis a spus că se cristalizează o coaliţie de centru-dreapta care să formeze Guvernul.
1354 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, două mandate, o demitere şi o demisie. Bilanţul liberalului care a condus Guvernul timp de un an

Ludovic Orban, două mandate, o demitere şi o demisie. Bilanţul liberalului care a condus Guvernul timp de un an

Premierul Ludovic Orban şi-a anunţat demisia de la conducerea Guvernului CITEŞTE MAI MULT AICI.

Scurt Istoric al mandatului lui Ludovic Orban

Ludovic Orban a fost învestit în funcţia de premier, pe 4 noimbrie 2019, în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru”. El şi cabinetul a depus jurământului în aceaşi zi la ora 19.00, la Palatul Cotroceni. Guvernul său care nu a avut parte de o majoritate în Parlament a fost demis prin moţiune de cenzură pe 2 februarie 2020. Moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva cabinetului Orban a trecut cu 261 de voturi.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl numescă tot pe Ludovic Orban premier. CCR însă a precizat că desemnarea lui Ludovic Orban nu e constituţională. Preşedintele fiind obligat să desemneze un alt nume. Persona alesă de preşedinte a fost Florin Cîţu care nu a ajuns la vot. El şi-a depus mandatul cu câteva ore înainte de vot. Pandemia era la momentul respectiv în faza incipientă în România. Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să întocmească noul Guvern. Partidele politice sub presiunea situaţiei COVID-19 au votat Guvernul Ludovic Orban.
 
La scurt timp după instalarea noului Guvern Orban, România a intrat în carantină pentru a opri răspândirea noului coronavirus. România s-a aflat pe tot parcursul anului într-o situaţie cu două puteri politice una liberală, la Palatul Victoria şi Cotroceni, iar alta social-democrată, în Parlament.
 
Ludovic Orban va rămâne preşedintele PNL şi va conduce negocierile pentru formarea unei majorităţi în noul Parlament.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici