Ludovic Orban, după ce medicul erou a fost dus în Belgia: Avem locuri de tratare pentru marii arşi în spitalele din România

  • Premierul Ludovic Orban a declarat că în spitalele din România există locuri pentru pacienţii care suferă diferite tipuri de arsuri.
  • Declaraţia prim-ministrului a fost făcută în contextul în care medicul erou de la Piatra Neamţ a fost transferat la un spital din Belgia.
9207 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, după ce medicul erou a fost dus în Belgia: Avem locuri de tratare pentru marii arşi în spitalele din România

Ludovic Orban, după ce medicul erou a fost dus în Belgia: Avem locuri de tratare pentru marii arşi în spitalele din România

Declaraţiile premierului Ludovic Orban au fost făcute la finalul şedinţei organizate la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani în urma tragediei de la secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ.

Orban a spus că decizia privind transferul medicului român în Belgia a fost luată de specialiştii de la Spitalul Floreasca. Premierul a precizat că în spitalele din România există locuri pentru tratarea arşilor şi că statul va continua să investească în unităţile medicale.

„Sunt proiecte de investiţii în curs, ele au stagnat o bună perioadă. Se derulează, le tratăm cu maximă atenţie, indiferent de forma de finanţare. Pot să vă spun că există astăzi locuri de tratare pentru mari arşi în spitale şi în Bucureşti şi în Timişoara. Decizia de a-l transfera pe domnul doctor la Spitalul din Belgia a fost luată pe baza informaţiilor la starea de sănătate în urma actului eroic pe care l-a făcut. Iar ulterior din evaluarea specialiştilor de la Floreasca s-a convenit că este o decizie corectă. Şi ne bucurăm că am putut asigura tratarea domnului doctor în cele mai bune condiţii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Neamţ, a fost transferat la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secţia cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienţii intubaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici