Ludovic Orban: Există peste 15 parlamentari, inclusiv din PSD, care nu au votat moţiunea, dar vor sprijini viitorul Guvern

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, miercuri, că există 15 parlamentari care deşi nu au votat moţiunea de cenzură, şi-au schimbat poziţia, în urma discuţiilor, şi au decis că vor susţine un nou Executiv. Aceştia provin din mai multe grupuri, ALDE, grupul minorităţilor, inclusiv PSD.

390 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Există peste 15 parlamentari, inclusiv din PSD, care nu au votat moţiunea, dar vor sprijini viitorul Guvern

Ludovic Orban: Există peste 15 parlamentari, inclusiv din PSD, care nu au votat moţiunea, dar vor sprijini viitorul Guvern

„Moţiunea de cenzură a fost adoptată cu 238 de voturi. Pot să va spun de acum că numărul parlamentarilor care susţin guvernul a crescut semnificativ faţă de cele 238 de voturi care au fost înregistrate, deja există peste 15 parlamentari care nu au votat moţiunea de cenzură şi care deja şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini Guvernul”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Liderul PNL a precizat că în urma discuţiilor avute cu parlamentari care nu au votat moţiunea de cenzură, intenţiile acestora s-au schimbat.

„Din mai multe, parlamentari independenţi, parlamentari care au fost la ALDE şi care rămăseseră în ALDE, dar care nu au venit totuşi la moţiunea de cenzură, parlamentarii minorităţilor naţionale, care nu au votat moţiunea de cenzură, care nu au fost prezenţi, şi iată că urmarea a discuţiilor pe care le-am avut cu Grupul Minorităţilor Naţionale a fost prezentată decizia de susţinere a Guvernului”, a explicat Orban.

Despre un posibil plan al PSD de a amâna învestirea sa ca premier, pentru ca Viorica Dăncilă să rămână interimar, Ludovic Orban a motivat: „Eu sunt foarte optimist şi încrezător. Sunt convins că ne-am testat colaborarea cu partenerii în succesul moţiunii de cenzură. Vă readuc aminte minciunile gogonate pe care le spuneau liderii PSD, că avem 218 voturi, 220, 223, nici măcar ei nu se înţelegeau. Moţiunea de cenzură a fost adoptată cu 238 de voturi”.

Chestionat cu privire la o dată când noul Cabinet îşi va prelua atribuţiile, premierul desemnat a răspuns că o hotârâre va fi luată la finalul negocierilor.

„Când vom finaliza negocierile, când vom asigura coeziunea formaţiunilor politice care au susţinut moţiunea de cenzură, şi evident în termenul constituţional. (...) Deja sunt prefigurate elemente ale programului de guvernare. Deja de la prima rundă de negocieri discutăm elemente ale programului de guvernare. Şi în discuţia pe care am avut-o cu cei de la PMP am avut discuţii legate de măsurile care trebuie luate şi de urgenţele care trebuie rezolvate de noul guvern, şi discuţiile sunt pozitive.”, a conchis acesta.

Liderul liberalilor a adăugat că ultima rundă de negocieri va avea loc marţi sau miercuri. Întrebat, marţi seara la Digi 24, care sunt numele persoanelor care vor face parte din Guvern, Ludovic Orban a spus că va anunţa echipa după finalizarea discuţiilor cu formaţiunile politice parlamentare.

Guvernul Orban va avea o configuraţie de maxim 16 ministere.

Joi urmează discuţii cu Pro România şi UDMR pentru negocierile în vederea formării unui Guvern, au spus surse politice, pentru MEDIAFAX. Liberalii vor negocia, vineri, şi cu USR pe această temă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că premierul desemnat este Ludovic Orban. Decretul a fost publicat, marţi seara, în Monitorul Oficial.

Taguri:
orban,
negocieri,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici