Ludovic Orban: Nu-l mai suport pe Ioan Oltean. A căpătat apucături din Fanar, se ocupă cu şmenuri

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că nu îl mai suportă pe secretarul general al PDL, Ioan Oltean, despre care a spus că a căpătat "toate apucăturile venite din Fanar" şi se ocupă numai cu "coţcării şi şmenuri".

162 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Nu-l mai suport pe Ioan Oltean. A căpătat apucături din Fanar, se ocupă cu şmenuri

Ludovic Orban: Nu-l mai suport pe Ioan Oltean. A căpătat apucături din Fanar, se ocupă cu şmenuri (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

Ludovic Orban a fost întrebat cum comentează afirmaţiile secretarului general al PDL care a spus vineri că săptămâna viitoare se va tranşa situaţia de la Senat, respectiv că "ori Ponta, ori Geoană pleacă".

"Eu aştept să plece Oltean, pentru că vă mărturisesc că nu îl mai suport. Mă gândeam că, fiind ardelean, venind de la Bistriţa, are măcar cei şapte ani de acasă şi educaţia pe care o primeşte orice om normal în Ardeal, dar, de când e înlocuitorul meritoriu al Robertei Anastase, a căpătat toate apucăturile venite din Fanar şi din zona respectivă, coţcării, şmenuri, numai cu chestii de-astea se ocupă. Este absolut penibil atunci când conduce şedinţele Camerei Deputaţilor, aşa că eu, sincer, aştept schimbarea lui Ioan Oltean şi nu voi accepta să comentez părerea lui", a răspuns Ludovic Orban.

Deputatul PNL i-a sugerat lui Ioan Oltean să vorbească despre oamenii pe care i-a promovat el înşuşi în Guvern şi care "au eşuat lamentabil".

"Domnul Oltean să-şi dea cu părerea asupra oamenilor pe care i-a promovat în funcţii publice în Guvern şi care au eşuat lamentabil, de la domnul Ioan Andreica (fost secretar de stat în MDRT, acuzat de fapte de corupţie -n.r.), continuând cu pupila Crinuţa (Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a ANRP- n.r.), cu domnul ministru Botiş (fost ministru al Muncii - n.r.) pe care trebuie să îl suport săptămână de săptămână în Comisia de muncă dându-şi cu părerea pe orice fel de problemă", a declarat Orban.

El a spus că bistriţenii sunt cei care ar trebui să-l judece pe Ioan Oltean în urma "acestor eşecuri lamentabile" şi pentru că, în ultima vreme, "nu mai are nicio treabă cu Bistriţa şi nu face altceva decât nişte jocuri care nu ar trebui să îl caracterizeze".

La observaţia unui jurnalist că totuşi Ioan Oltean este un om puternic în PDL, Orban a răspuns "nimeni nu e puternic în PDL. Sunt o adunătură de slugi ale lui Traian Băsescu, care sunt în stare să facă orice le cere căpitanul de vas".

Ludovic Orban, împreună cu vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu, a participat, sâmbătă, la Bistriţa, la conferinţa judeţeană de alegeri a TNL Bistriţa-Năsăud.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, săptămâna viitoare se va tranşa situaţia de la Senat, respectiv că "ori Ponta, ori Geoană pleacă", adăugând că el pariază că pleacă Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici