Ludovic Orban: PNL nu va vota învestirea niciunui Guvern, chiar dacă preşedintele mă propune tot pe mine

Ludovic Orban a declarat luni că parlamentarii PNL nu vor vota învestirea altui Guvern, chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va propune tot pe el în funcţia de premier.

859 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: PNL nu va vota învestirea niciunui Guvern, chiar dacă preşedintele mă propune tot pe mine

Orban: PNL nu va vota învestirea niciunui Guvern

„Dacă se ajunge în variantă de anticipate, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern”, a spus prim-ministrul Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că PNL îşi menţine poziţia chiar şi în cazul în care Klaus Iohannis îl va propune tot pe el în funcţia de premier.

El a mai precizat că nu a fost luată în considerare varianta demisiei sale.

„PNL a decis în Consiliul Naţional că are drept candidat pentru funcţia de premier pe preşedintele PNL, adică susbsemnatul. Asta e decizia Consiliului Naţional, deci candidatul PNL pentru funcţia de prim-ministru este actualul prim-ministru. (...) În ciuda fake-news-urilor lansate, vă spun că nu a fost lansată, până acum, în evaluare, în perspectiva posibilităţii de a declanşa anticipate, varianta demisiei mele. Simplu”, a explicat Orban.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD reuşeşte să formeze o majoritate şi să îl propună ca premier, Orban a răspuns că „ar însemna să se facă de râs în faţa întregii naţiuni”.

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că e sigur că PSD şi UDMR dispun de voturile necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură. Liderul PSD a adăugat că speră ca votul să aibă loc cât mai repede.

Pentru a demite Guvernul Orban prin moţiune de cenzură sunt necesare 233 de voturi.

În cazul în care Guvernul e demis şi două propuneri consecutive sunt respinse, se organizează alegerile anticipate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici