Ludovic Orban, preşedintele PNL: Nicio instituţie publică nu are bani suficienţi pentru salarii până la sfârşitul anului/ Ce spune despre pensiile speciale

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, joi, la Timişoara, că nicio instituţie publică nu are bani suficienţi pentru plata salariilor angajaţilor până la sfârşitul anului, ci cel mult până în luna septembrie, în urma adoptării legii salarizării unitare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

538 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, preşedintele PNL: Nicio instituţie publică nu are bani suficienţi pentru salarii până la sfârşitul anului/ Ce spune despre pensiile speciale

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Nicio instituţie publică nu are bani suficienţi pentru salarii până la sfârşitul anului

Ludovic Orban a afirmat, joi, în cadrul conferinţei de presă organizată la sediul PNL Timiş, că aproape toate instituţiile publice din România au bani pentru plata salariilor angajaţilor cel mult până în luna septembrie, în urma intrării în vigoare a legii salarizării unitare.

“Aproape toate instituţiile publice, în urma adoptării legii salarizării, nu au banii necesari pentru plata salariilor decât până cel târziu la sfârşitul lunii septembrie. Fiecare instituţie va trebui să opereze rectificări, pentru că prima cheltuială pe care trebuie s-o acopere este cea a salariilor. Dacă nu plăteşti salariile, înseamnă că dai foc la ţară, în sectorul public”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a mai precizat că va fi nevoie să se ia bani pentru plata salariilor angajaţilor de la investiţii sau de la lucrări de mentenanţă.

“La ora actuală vă spun că nicio instituţie publică nu are bani suficienţi prevăzuţi la capitolul cheltuieli personal, nu are banii suficienţi pentru salarii până la sfârşitul anului. Asta înseamnă că se vor lua alţi bani de la investiţii, de la lucrările de mentenanţă. Calea ferată se va duce de râpă, drumurile se vor umple de gropi şi spitalele vor fi în starea mizerabilă în care sunt ţinute de autorităţi ca urmare a subfinanţării, iar calitatea serviciilor prestate către cetăţean va fi diminuată”, consideră Ludovic Orban.

Orban, despre pensiile speciale: Să se organizeze dezbatere publică. Trebuie să existe un echilibru

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Timişoara că ar trebui organizată o dezbatere publică pe legea pensiilor şi că cea mai bună decizie ar putea să se ia „ţinând cont de un echilibru care trebuie să existe în societatea românească”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ludovic Orban a afirmat, joi, la Timişoara, în cadrul conferinţei de presă organizată la sediul PNL Timiş, că a făcut un apel către Guvern să nu rezolve „pompieristic” problema pensiilor speciale.

„Am făcut un apel către Guvern să nu mai pună petec pe pantalonul care este plin de găuri, adică să nu rezolve pompieristic această problemă a pensiilor speciale şi să deschidă o dezbatere publică, iar orice modificare la legea pensiilor să se facă pe cale normală şi pe calea unei dezbateri parlamentare, în care să se ia cea mai bună decizie care să ţină cont de un echilibru care trebuie să existe în societatea românească”, a declarat preşedintele PNL.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că este sceptic cu privire la faptul că PSD va reuşi să găsească o soluţie „dreaptă” în această problemă.

„Culmea este că PSD a dat pensiile speciale pentru militari, PSD este cel care vrea să ia pensiile speciale. PSD a contribuit la acordarea concediului maternal, acum PSD vrea să limiteze aceste venituri. Nu cred că PSD are capacitatea de a găsi o soluţie dreaptă, care să dureze”, a conchis preşedintele PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici