Ludovic Orban vrea să continue PNDL 1 şi 2: Mai mult, ne dorim să pregătim şi un PNDL3

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, joi, că Programul Naţional de Dezvoltare Locală va continua, ba chiar mai mult, Guvernul PNL doreşte să existe şi un PNDL3, însă cu nişte condiţii, fondurile europene să fie alocate în funcţie de domeniile în care pot fi folosite.

403 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban vrea să continue PNDL 1 şi 2: Mai mult, ne dorim să pregătim şi un PNDL3

Ludovic Orban vrea să continue PNDL 1 şi 2: Mai mult, ne dorim să pregătim şi un PNDL3

„PNDL merge înainte, PNDL2 şi PNDL1. Toţi primarii, toţi preşedinţii de consilii judeţene trebuie să ştie foarte clar, programele de investiţii, susţinute de la nivel guvernamental, în comunităţile locale vor merge înainte şi se vor finanţa. Mai mult decât atât, normal că noi ne dorim să pregătim şi un PNDL3.”, a afirmat premierul desemnat, joi.

Ludovic Orban a mai spus că fondurile europene nu trebuie investite în acelaşi tip de proiecte.

„Singura problemă este să existe o corelare între fondurile europene care vin să finanţeze proiecte de dezvoltare locală, în funcţie de domeniile în care pot fi folosite, la nivelul autorităţilor locale, şi programele guvernamentale, astfel încât să nu se aloce bani pentru acelaşi tip de proiecte, să se aloce bani pentru proiecte care nu sunt finanţabile de la nivel european, şi de asemenea, să sd aloce bani către autorităţi locale care nu sunt eligibile în proiectele de finanţare de la nivel european.”, a afirmat Orban.

Viorica Dăncilă a afirmat, întrebată de ce nu a aprobat Guvernul măsurile pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDL), că trebuie găsite pârghiile legale pentru a putea fi direcţionaţi banii către primării, deoarece Executivul interimar nu poate adopta orice tip de act normativ.

Taguri:
orban,
pndl,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici