Luminiţa Odobescu participă miercuri şi joi la reuniunea miniştrilor de externe din ţările NATO

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu participă, miercuri şi joi, la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO, desfăşurată la Bruxelles.

220 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Odobescu participă miercuri şi joi la reuniunea miniştrilor de externe din ţările NATO

Luminiţa Odobescu participă miercuri şi joi la reuniunea miniştrilor de externe din ţările NATO

Aceasta este prima reuniune a miniştrilor de externe din statele membre NATO din acest an şi va avea un rol important în pregătirea Summit-ului aliat de la Washington. De asemenea, reuniunea are şi o valoare simbolică importantă, în contextul aniversării a 75 de ani de la fondarea NATO, şi a 20, respectiv 25 de ani de la primele două extinderi substanţiale ale Alianţei.

Totodată, este prima reuniune ministerială la care Suedia participă în calitate de membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Programul va debuta cu reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, în 3 aprilie 2024, dedicată unui schimb de opinii cuprinzător privind temele majore aflate în atenţia NATO, în perspectiva Summit-ului de la Washington. În 4 aprilie 2024 va avea loc o reuniune a formatului Consiliului NATO-Ucraina şi o sesiune de lucru la care vor participa partenerii din regiunea Indo-Pacific (Australia, Coreea de Sud, Japonia şi Noua Zeelandă) şi Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell.

„În intervenţiile sale, ministrul de externe Luminiţa Odobescu va prezenta priorităţile României în pregătirea Summit-ului de la Washington, cu accent asupra măsurilor privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre. Totodată, va sublinia importanţa continuării sprijinului pentru Ucraina, evidenţiind în context eforturile României, şi va reconfirma interesul ţării noastre pentru cooperarea NATO cu Uniunea Europeană şi cu partenerii Alianţei din Indo-Pacific, pe baza unor proiecte de cooperare care să producă efecte pozitive pentru securitatea euro-atlantică şi globală”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici