Macovei: Cererea de suspendare a venit foarte repede, USL s-a speriat după condamnarea lui Năstase

Parlamentarul PDL Monica Macovei a declarat vineri că suspendarea preşedintelui Traian Băsescu "a venit foarte rapid" pentru că cei de la putere "s-au speriat după condamnarea lui Năstase şi acţionează".

1244 afișări
Imaginea articolului Macovei: Cererea de suspendare a venit foarte repede, USL s-a speriat după condamnarea lui Năstase

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Macovei a făcut această precizare la lansarea Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta a fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu.

"În opinia mea şi suspendarea din 2007 şi cea de acum, au un singur scop: să se opreascvă dosarele în justiţie şi politicienii să nu mai fie cercetaţi. A venit foarte repede (cerea de suspendare - n.r.) pentru că s-au speriat după condamnarea lui Năstase şi acţionează", a precizat Monica Macovei.

În opinia lui Macovei, ţinta celor de la putere este să oprească dosarele şi să nu ajungă la închisoare. "Războiul este de fapt cu justiţia care funcţionează cum funcţionează şi este independentă politic. Asta este ţinta lor, să-şi oprească dosarele, să nu ajungă la închisoare", a adăugat Monica Macovei.

La rândul său, europarlamentarul Cristian Preda, prezent al lansarea Iniţiativei Civice a apreciat că "încarcerearea lui Năstase este scânteia" care a declanşat acest demers de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici