Macovei: Comisia de organizare a Convenţiei PDL refuză să ne dea listele cu delegaţi

Monica Macovei reclamă refuzul Comisiei de organizare a Convenţiei PDL de a pune la dispoziţia candidaţilor listele cu delegaţi şi informaţii despre aceştia.

153 afișări
Imaginea articolului Macovei: Comisia de organizare a Convenţiei PDL refuză să ne dea listele cu delegaţi

Macovei: Comisia de organizare a Convenţiei PDL refuză să ne dea listele cu delegaţi (Imagine: Gabriel Petrescu / MediafaxFoto)

Macovei precizează, într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX, că a solicitat Comisiei de Organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare (COCNE) a PDL) listele cu delegaţii, funcţiile şi adresele de e-mail sau numerele de telefon ale acestora.

Monica Macovei menţionează că a solicitat aceste informaţii având în vedere timpul scurt al campaniei interne, imposibilitatea de a acoperi întreg teritoriul ţării şi de a ajunge cu mesajul moţiunii la toţi delegaţii. Ea spune că a dorit ca respectivele informaţii să îi asigure şansa de a se adresa direct celor care vor vota la Convenţie şi membrilor PDL, pentru a le prezenta viziunea despre viitorul partidului şi a le răspunde la intrebări.

"Pe scurt, am dorit o campanie transparentă, delegaţi informaţi care votează în cunoştinţă de cauză şi dialog direct cu membrii partidului", adaugă Monica Macovei, candidat la preşedinţia PDL.

Ea precizează că al doilea motiv pentru care a solicitat respectivele informaţii este de a putea verifica dacă persoanele desemnate ca delegaţi vor fi cele care vor veni şi vota la Convenţie, şi nu alţii, şi pentru a avea convingerea că cei cărora le vorbeşte în timpul întâlnirilor din ţară sunt delegaţi care vor vota la Convenţie. Macovei menţionează că îşi doreşte ca la aceste întâlniri să vină şi alţi membri de partid, precum şi oameni care nu sunt înscrişi în niciun partid.

"COCNE a refuzat, însă, să pună la dispoziţie candidaţilor lista delegaţilor la Convenţie. Ne-a făcut în schimb o promisiune vagă ca le putem consulta, la cerere, la sediul central al partidului. Asta se întâmplă numai cu documentele secrete. Evident, cerem din nou Comisiei de Organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare să ne transmită astăzi lista delegaţilor care vor vota la Convenţie şi datele lor de contact. Facem un apel către susţinătorii noştri, membri de partid care doresc o organizaţie cu reguli clare şi transparente, să ceară liderilor de filiale judeţene desemnarea democratică, nu discreţionară, a delegaţilor la Convenţie, precum şi transmiterea către candidaţi a listelor cu delegaţi, funcţiile acestora şi modalităţile de contact. Membrii de partid trebuie să-şi facă auzită vocea şi să nu tacă în acest moment crucial", se mai arată în comunicatul Monicăi Macovei.

Termenul pentru depunerea candidaturilor la preşedinţia PDL s-a încheiat marţi seară. La preşedinţia PDL şi-au depus candidaturile Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.

Preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei PDL, Ioan Bălan, a declarat, marţi seară, că a fost prelungit termenul până la care organizaţiile PDL vor depune listele de delegaţi pentru convenţia partidului care va avea loc pe 23 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici