Macron încă mai crede că poate găsi o majoritate după ce a pierdut controlul Parlamentului

Toţi liderii partidelor din parlamentul francez sunt de acord cu necesitatea de a evita blocajul politic şi şi spun că trebuie să înveţe să facă compromisuri, a declarat miercuri preşedintele Emmanuel Macron într-un discurs televizat.

277 afișări
Imaginea articolului Macron încă mai crede că poate găsi o majoritate după ce a pierdut controlul Parlamentului

Macron încă mai crede că poate găsi o majoritate după ce a pierdut controlul Parlamentului

În primele comentarii după ce tabăra sa centristă a pierdut majoritatea absolută în alegerile de duminică, Macron a declarat că trebuie găsite acorduri dincolo de liniile de partid şi că va încerca, în următoarele săptămâni, să stabilească o majoritate de lucru, relatează Reuters.

Macron s-a bucurat de un control total asupra parlamentului în timpul primului său mandat din 2017. Dar alegătorii care l-au reales preşedinte în aprilie nu i-au oferit duminică un parlament cu majoritate, furioşi din cauza inflaţiei în creştere.

„Nu pot ignora fracturile, diviziunile profunde care traversează ţara noastră şi care se reflectă în componenţa noii Adunări (Naţionale). Va trebui să clarificăm în cursul următoarelor zile cât de multă responsabilitate şi cooperare sunt dispuse să accepte diferitele formaţiuni din Adunarea Naţională”, a spus Macron.

El a adăugat că, deşi va petrece următoarele două zile la un summit al Uniunii Europene, depinde de liderii partidelor politice să spună „cât de departe sunt pregătiţi să meargă”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici