MAE: 25 de autoturisme din România au fost transportate pe ruta Insula Samothrakis - Alexandroupolis | FOTO

Ministerul de Externe a transmis că pe ruta Insula Samothrakis – Alexandroupolis, în Grecia, doar 25 de autoturisme înmatriculate în România au fost transportate, miercuri, într-o cursă pentru autovehicule. De asemenea o altă cursă pentru pasageri a avut la bord doar cetăţeni eleni.

1671 afișări
Imaginea articolului MAE: 25 de autoturisme din România au fost transportate pe ruta Insula Samothrakis - Alexandroupolis | FOTO

MAE: 25 de autoturisme din România au fost transportate pe ruta Insula Samothrakis - Alexandroupolis

"Reiterăm că Ministerul Afacerilor Externe este, în continuare, în contact cu autorităţile elene şi depune demersuri atât la nivel diplomatic cât şi consular pentru soluţionarea în cel mai scurt timp a situaţiei şi evacuarea tuturor cetăţenilor români aflaţi în zona portului de pe insula Samothrakis. Consulul General al României la Salonic se află deja în Portul Alexandroupolis încă de la ora 15.30 (ora locală) pentru a acorda asistenţă consulară, în caz de necesitate. Diplomatul român va rămâne în zonă până la finalizarea demersurilor de evacuare a tuturor cetăţenilor români aflaţi în zona portului", arată un comunicat de presă remis, miercuri seară, MEDIAFAX.

MAE transmite că, până la momentul transmiterii comunicatului, au fost două curse pe ruta Insula Samothrakis-Alexandroupolis: una pentru autovehicule în care s-au regăsit doar 25 de autoturisme înmatriculate în România şi una de pasageri în care nu s-au regăsit turişti români sau turişti străini, ci doar cetăţeni eleni.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României al Salonic, menţine în permanenţă legătura cu cetăţenii români aflaţi pe insulă şi urmăreşte îndeaproape demersurile de evacuare a acestora.
Conform informaţiilor de ultimă oră comunicate de către reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic, programul de funcţionare al navelor de transport pasageri şi autovehicule, este:
- Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la ora 20:30 şi ora 01:00 (ora locală)
- Nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la ora 21:00 (ora locală)
- Nava ANDRUS JET, pentru pasageri şi autoturisme cu plecare în jurul orei 22:00 (ora locală)

Feribotul "SAOS II" care făcea legătura între insula Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat şi ea.

Autorităţile au permis unor turişti să doarmă în clădiri ale administraţiei locale, iar unii turişti şi-au instalat corturi în apropierea portului.

Cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222.

Taguri:
mae,
grecia,
samothrakis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici